Ünlü İş Adamı Hayatını Kaybettiği Helikopter Kazasına Dair Ortaya Çıkan Gerçekler Ortalığı Karıştırdı

İstanbul’da yaşayan ünlü iş adamı Halil İbrahim Ünver’in, hayatını kaybettiği helikopter kazasının soruşturması tamamlandı. Ortaya çıkan detaylar ise herkesi şaşırttı.

19.11.2021-09:33 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-09:33) Ünlü İş Adamı Hayatını Kaybettiği Helikopter Kazasına Dair Ortaya Çıkan Gerçekler Ortalığı Karıştırdı

2018 yılında Bostancı’da yaşayan ünlü iş insanı Halil İbrahim Ünver, 6 Eylül’de helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Yaşanan olay şüpheli kaza olarak kayıtlara geçti. Kazaya dair detayların üzerinde yürütülen çalışma sonuçlandı.

ÜNLÜ İŞ ADAMININ HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZANIN GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Halil İbrahim Ünver, 6 Eylül 2018 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti. Kendi şirketi Ünver Havacılık'a ait helikopter, 16.36 sıralarında Kartal'dan Büyükçekmece'ye hareket halindeyken henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenden denizde düştü. Deniz polisi kazaya hemen müdahale ederek Ünver’i hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere karşı ünlü iş adamı kurtarılamadı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 3 yıl süren soruşturma sonucunda dava açıldı.

HELİKOPTER KAZASININ SORUMLUSU KAPTAN MI?

Şüpheli kaza olarak kayıtlara geçen helikopter kazası sonrası, soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili bazı şüpheli bulgulara rastladı. Halil İbrahim Ünver'in kızı Ayla Selin Ünver'in "mağdur", pilot İsmet Özgür'ün ifadesinin ise "şüpheli" olarak alındığı bilgisine yer verildi. Olay yerine yakın bir yolcu teknesinin kaptanı, yaşanan kazayla ilgili ifadesinde, olayı duyar duymaz rotasını bölgeye doğru kırdığını ve denizdeki 2 kişiyi de güvertesine aldığını, birinin bilincinin açık diğerinin ise kapalı olduğunu belirtti. Ünver'in kızı Selin Ayla Ünver, kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini bu nedenle kimseden şikayetçi olmadığını dile getirmişti.

Halil İbrahim Ünver kazası sonuçlandı

KAPTAN İLK KEZ KONUŞTU: ÇAVVV SESİ DUYDUM, ÇAKILDIK, KUSURUM YOK

Yaşanan kazanın şüphelisi olarak sorgulanan Ünver şirketine kayıtlı helikopterin kaptan İsmet Özgür ise, 8 yıldır şirket bünyesinde çalıştığının altını çizdi. 2017'de helikopterin satın alınıp bakım ve onarımının yapıldığını ancak kazadan iki hafta önce motorunda tekrar sorun yaşandığı, onun da giderildiğini aktardı. Helikopterin görünürde de bir arızası olmadığının altını çizen Özgür, helikopteri kullanırken kalkıştan kısa bir süre sonra 'çavvv' diye bir ses duyduğunu belirterek, "34 yıldır pilotum. Daha önce hiç böyle ses duymamıştım. Sesle birlikte irtifa kaybedip denize çakıldık. 9 metre dibe battık" dedi. Olay saatinden önce yoğun bir yağış olduğunu fakat bunun kalkıştan yarım saat önce olduğunu ve hava düzeldikten sonra kalkış yaptığını ifade eden şüpheli pilot, kazanın meydana gelmesinde kusuru olmadığını kaydetti.

RAPOR TÜM GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Kazaya dair yürütülen soruşturmada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı tarafından kazaya ilişkin rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda pilotun anlattıklarının tam tersi bulgular yer aldı. Rapora göre kaza, insan faktörüne bağlı olarak meydana geldi. Bunun gerekçesi ise helikopterde ve motorlarında yapılan incelemede bir sorun bulunmaması, görüşün ise düşük olması olarak belirtildi. Bu nedenle durumsal farkındalığın kaybedildiği kaydedildi.

ÜNLÜİŞADAMININ HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZADA PİLOT SUÇLU BULUNDU

Şüpheli helikopter kazasının detaylarının yer aldığı raporda, daha önce ifade veren kazadan sağ çıkan pilotun anlattıklarının aksine, sağ koltukta kaptanın oturması gerekirken, Halil İbrahim Ünver'in oturduğu ve geçerlilik süresi dolmuş Hususi Pilot Lisans sahibi olduğu, Ünver'in emniyet kemerini takmadığı, muhtemelen kumandaların da Ünver'de olduğunun tespit edildiği aktarıldı. Ancak buna rağmen, iddianamesinde, helikopterin pilot İsmet Özgür'ün sevk ve idaresinde olduğunu ve düşmesi sonucu Halil İbrahim Ünver'in yaşamını yitirdiğini belirten savcılık, rapora göre kazanın insan faktörüne bağlı olarak meydana geldiğinin altını çizdi. Savcı, pilot Özgür'ün kazada kusurunun olduğunu ifade ederek "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal