Üniversitelerin ders programlarına nasıl ulaşılır? Üniversitede ders programı alma yöntemleri

Üniversite sınavının tamamlanmasının ardından üniversitelerin işleyişleri de araştırılmaya başlandı. Üniversite öğrencisi olmaya hazırlanan adaylar üniversitelerin ders programlarına nasıl ulaşabileceklerini öğrenmek istiyor. Peki, üniversitelerin ders programları nasıl alınır? İşte yanıtı…

23.06.2022-12:45 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-12:45) Üniversitelerin ders programlarına nasıl ulaşılır? Üniversitede ders programı alma yöntemleri

YÖK’e bağlı olarak öğrencilere eğitim veren eğitim kurumları üniversitelerdir. Milyonlarca öğrencinin farklı alanlarla eğitim aldığı üniversiteler müfredatlarında bulunan dersleri öğrencilere sunmaktadır. Bu sene de üniversite sınavının tamamlanmasının ardından milyonlarca kişi üniversite öğrencisi olabilmek için tercih yapacak. İstedikleri üniversitelere gitmek isteyen öğrenciler bölümlerin ders programlarını da araştırıyor. 

Liselerden çok farklı bir sistemle eğitim veren üniversitelerin ders programlarının ayarlanması da farklılık göstermektedir. Ders kayıtlarında ve ders programlarında yaşanan bu farklılık birçok öğrencinin kafa karışıklığı yaşamasına neden olmaktadır.

Üniversitelerin ders programları

Üniversitelerin ders kayıt işlemleri nasıl yapılır?

Üniversitelerin ders kayıt işlemleri, her üniversitenin kendi e-öğrenci platformu üzerinden yapılmaktadır. Her üniversitenin müfredatı farklı olduğu için ders kayıt sürecinde yapılan işlemler de farklılık göstermektedir. Genel olarak ders kayıt işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. Almak istedikleri dersleri tercih eden öğrenciler kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından, öğrenci platformu üzerinden ders programlarına ulaşabilmektedir. Öğrenciler, aldıkları dersin detaylarını ve hangi hocadan ders aldıklarını bu platformlar üzerinden görebilmektedir. Öğrencilerin platforma girebilmeleri için şifreleri gerekmektedir. Üniversiteye kayıt yaptırdıklarında öğrencilere bir okul numarası ve şifre temin edilir. Daha sonra öğrenciler bu şifreleri özelleştirebilmektedir.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal