Üniversite kitapları nereden, nasıl alınır? 2022 üniversite kitapları satan yerler

Türkiye’de üniversite eğitimi görmeye devam eden öğrenciler derslerinde kullanacakları kitapları nereden temin edebileceklerini merak ediyor. Peki Üniversite kitapları nereden, nasıl alınır? İşte 2022 üniversite kitapları satan yerler...

23.06.2022-12:14 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-12:14) Üniversite kitapları nereden, nasıl alınır? 2022 üniversite kitapları satan yerler

Üniversitede eğitim hayatlarına devam eden milyonlarca öğrencinin derslerinde bazı kaynak kitaplara ihtiyacı olabiliyor. Türkiye’deki yaklaşık 200 üniversitenin sayısız bölümündeki hocalar öğrencilerinden derslerde lazım olacak olan ders kitaplarını temin etmelerini talep ediyor. Yeni kayıt olan öğrenciler başta olmak üzere pek çok üniversite öğrencisi derslerinde kullanacakları kitapları nereden temin edebileceklerini merak ediyor. Peki Üniversite kitapları nereden, nasıl alınır?

Üniversite kitapları nereden, nasıl alınır?

İlkokul, ortaokul ve lise döneminin aksine üniversitede öğrencilere kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilmiyor. Üniversitede okuyan öğrencilerin bu nedenle kitaplarını bazı adreslerden kendilerinin temin etmesi gerekebiliyor.

Üniversite kitapları

Üniversite kitaplarının temin edilmesi için kitapçıları araştırmaya başlayan öğrenciler, derslerine en uygun kaynakları bulmak için bu araştırmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. 2022 yılı üniversite kitapları satan yerleri öğrenmek isteyen üniversite öğrencilerinin ilk olarak D&R, İdefix, Yapı Kredi Kültür Yayınları gibi kitap satan adreslere göz atması yararlı olabilir. Bu adreslerden herhangi bir sonuç alamayan öğrenciler ise kitapları orijinal haliyle olmasa da fotokopi haliyle kırtasiyelerde bulabilirler. Fakat kırtasiyelerde bulunan kitaplar her ne kadar üniversitedeki öğretim görevlilerinin istediği şekilde olsa da bu kitaplar yasalara aykırı şekilde çoğaltıldığı için orijinal kitapların alınması tavsiye ediliyor.

Belirtilen yerlerden herhangi bir yerde kitapları bulamayan öğrenciler ise konu hakkında hocasına danışabilir ve kitap satan adresler konusunda daha sağlıklı bilgiler edinebilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal