Umman Denizi’nde gerilim yükseldi: Hindistan bölgeye savaş gemileri gönderdi

Umman Denizi’nde seyreden Liberya bayraklı bir dökme yük gemisine yönelik kaçırılma girişimi sonrasında Hindistan’ın bölgeye gemi ve devriye uçağı gönderdiği öğrenildi.

06.01.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 06.01.2024-17:21) Umman Denizi’nde gerilim yükseldi: Hindistan bölgeye savaş gemileri gönderdi

Hindistan Donanması’ndan yapılan kritik açıklamaya göre Umman Denizi’nde seyreden Liberya bayraklı ‘’MV Lila Norfolk’’ adlı geminin 5-6 kişilik silahlı bir grup tarafından kaçırılmaya çalışıldığı bildirildi.

Hindistan bölgeye savaş unsurlarını yolladı

Brezilya’dan Bahreyn’e yük taşıdığı kaydedilen geminin yardım amacıyla başka bir alana yönlendirildiği ve bunun üzerine Hindistan'ın bölgede bir savaş gemisi ve uçak konuşlandırdığı belirtildi.

Hindistan gemi

Sabah saatlerinde kurtarma operasyonu düzenlendi

Devriye uçağının gemi mürettebatıyla sabah saatlerinde iletişim kurduğu gemidekilerin güvende olduğu haberini aldığı ifade edilen açıklamada, hem uçağın hem de Hindistan Donanmasına ait geminin söz konusu gemiye eşlik ettiği kaydedildi.

Hindustan Times'ın haberine göre ise Hindistan Donanması sözcüsü Vivek Madhwal gemiye kurtarma operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Söz konusu silahlı kişilerin gemide olmadığına dikkati çeken Madhwal, "Gemide bulunan 15 Hintli dahil 21 kişinin tamamı güvenli bir şekilde tahliye edildi." ifadelerini kullandı.

Kaçırılma girişimini henüz herhangi bir grup üstlenmedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal