Bayraktar açıkladı: Yerli uçak KIZILELMA ne zaman üretilecek?

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, yerli ve milli olan insansız uçak KIZILELMA'nın ne zaman seri üretime gireceğini açıkladı. Öte yandan Bayraktar, yapılan bu icraatlere karşın muhalefetten de saldırıların geldiğini söyledi. İşte detaylar...

06.01.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 06.01.2024-17:48) Bayraktar açıkladı: Yerli uçak KIZILELMA ne zaman üretilecek?

Türkiye, savunma sanayisine her geçen gün yenilikler katmaya devam ediyor. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, KIZILELMA adlı yerli uçakla ilgili bir açıklama yaptı.

“Dünyanın en iyisiyiz”

Baykar’ın Türkiye’deki ve dünyadaki öneminden bahseden Haluk Bayraktar “Baykar Türkiye'nin ve dünyanın en büyük silahsız hava savunma sistemi ihraç eden firma. Kritik ve stratejik öneme sahip, 33 ülkeyle dünyanın en büyük ihracatçısı. 20 yıl önce bu teknolojide bağımlılık vardı şimdi Türkiye 20 yılda öyle bir noktaya geldi ki hem ihtiyacını karşılıyor hem de dünyanın en iyisi durumunda olduğunu görüyoruz” dedi.

“Saldırılara maruz kalıyoruz”

Sürekli karalama kampanyasına maruz kaldıklarını söyleyen Bayraktar “SİHA Ne Zaman başarılı olsa karalama kampanyasına maruz kalıyoruz. Maalesef bu seçim dönemleri öncesinde ortaya çıkıyor. Bu ülkede vergi vermek kutsaldır ve biz ihracattan aldığımız geliri vergi veriyoruz. Neden en fazla vergiyi Baykar veriyor? Türkiye'nin savunmacılık ihracatının yüzde 30'unu Baykar yapıyor bu kadar basit. Bunu söyleyen bir ekonomist. Selçuk Bey katıldığı yayında açıklamak istedi. Ben de bizimle ilgili ne zaman haber çıksa CHP, HDP'den saldırılara maruz kaldığımız için gündeme gelmek istemiyorum. Bu yüzden açıklamak istememiştim. Yoksa vergi vermek kutsal bir görevdir” ifadelerine yer verdi.

Haluk Bayraktar

Bayraktar zamanı açıkladı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre 2022'de vergi rekortmeni olan Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar'a ait Baykar tarafından geliştirilen KIZILELMA uçağının seri üretime ne zaman geçeceği herkes tarafından merak ediliyordu. Öte yandan Bayraktar, bu soruyu şu cümlelerle cevapladı; “Hedefimiz bu sene KIZILELMA'yı seri üretime almak. TB3 de bizim kendi öz kaynaklarımız ile geliştirdiğimiz bir teknoloji" dedi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal