Uludağ'da Yaz Mevsimde Kış Yaşandı

Bursa’nın Uludağ'da yaz mevsiminde kış yaşandı. Kış turizminde önemli bir yeri olan Uludağ’da haziran ayında kar yağdı.

02.06.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-15:26) Uludağ'da Yaz Mevsimde Kış Yaşandı

Yaz mevsimleri normale dönerken şaşırtan sürpriz Bursa’nın turizm açısından gözbebeği olan Uludağ’dan geldi. Haziran ayında yağan kar görenleri hem şaşırttı hem sevindirdi. Yaz ayında kar yağmaya başlayan Uludağ’da kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreye buldu. Hava sıcaklıkları ise önceki haftaya göre düşüşe geçti. 

ULUDAĞ’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI 

Geçtiğimiz geceden beri Bursa ve birçok ilçede hava şartları olumsuzdu. Gece yarısı gök gürültülü sağanak yağış gerçekleşirken, yüksekliği 2543 metre olan Uludağ’a ise kar yağışı başladı. Yaz mevsimi olan haziran ayında Otellerin olduğu kısımda de görülen kar yağışı görenleri şoka uğrattı. Diğer yandan hava sıcaklıkları sıfırın altını bulurken gözlerini sabah açanlar beyazla kaplı bir güne uyandılar. 

‘YAZ MEVSİMİNDE KAR YAĞDI BİZ DE ŞAŞIRDIK’ 

Uludağ’da bulunan bir mekanda işletmeci olan Halil Kaya, aynı durumun önceki yıl da meydana geldiğini fakat bu sene sezon geç başladığı için geçen seneye göre bir ay geç kar yağdığını belirterek ‘Bugün bu mevsimde kar yağdı. Biz de şaşırdık. Geçen hafta hava sıcaklıkları yükselmişti. Bugün sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yeniden kar yağdı. Daha önceki senelerde de yine aynı şekilde kar yağışı olmuştu. Geçen sene Mayıs ayında kar yağmıştı. Bu sene sezon geç başladığından Haziran ayında yeniden karla uyandık’ şeklinde konuştu. 

BEKLENMEDİK BİR DURUM OLDU 

Haziran ayında yağan karın beklenmedikleri bir durum olduğun belirten Fatih Kaya ise, ‘Aniden düşen hava sıcaklığı kar yağdırdı. Biz de beklemiyorduk. Hatta ‘havalar güzel’ diye tadilat yapıyorduk, ama yarım kaldı. Artık havanın ısınmasını bekleyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal