Ülkemizin kaderi için büyük bir öneme sahip olan toryum yakıtı hakkında tüm merak edilenler!

Türkiye için çok büyük bir öneme sahip olduğu öne sürülen toryum elementinin geleceği ne? Söz konusu element nerelerde kullanılabiliyor? Olası bir maddi getirisi ne kadar? Sizler için hazırladığımız videomuzda tüm bu soruları yanıtladık. İşte toryum ve geleceği…

21.04.2022-12:56 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-12:56)

Tarık Bulduk| Özel Haber

Ülkemiz rezerv olarak dünyada ikinci basamakta geldiği toryum yakıtı için kritik hamleler yapmaya devam ediyor. Türkiye’de bulunan toryum rezervinin enerji sektöründe 120 trilyon dolarlık petrolle eşit değer ifade ettiği söyleniyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçeği yansıtıyor? Türkiye gerçekten toryum zengini mi ve bu yakıt ülkemizde hangi alanlarda kullanılabilir. Toryuma dair her şey özel haberimizde ve hazırladığımız videoda..

Gerçekten süper güç yapar mı?

Radyoaktif bir hammadde olduğu bilinen Toryumun en kritik görevi enerji sektöründe karşımıza çıkıyor. Birçok farklı alanlarda kullanım şansı olan bu yakıt özellikle seramik ve araştırma çalışmalarında uzman isimlerin çok sık kullandığı bir yakıt. Buna bağlı olarak enerji sektöründe dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik çalışmalar yürüten Türkiye için bu elementin keşfi ve detayları büyük önem arz ediyor. Türkiye’de ne kadar var, nerelerden çıkarılabiliyor, ülkemizi gerçekten bir süper güç yapabilecek özelliklere sahip mi? Tüm soruların cevaplarına yukarıdaki videomuzdan ulaşabilirsiniz!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal