Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, müjdeyi verdi: 'Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz!'

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu'ndan müjdeli haber geldi. Devletin işlettiği köprüler ve otoyolların bu bayramda da ücretsiz olacağını duyurdu.

02.07.2022-17:27 - (Son Güncelleme: 02.07.2022-17:27) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, müjdeyi verdi: 'Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz!'

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu'ndan müjdeli haber geldi. Devletin işlettiği köprüler ve otoyolların bu bayramda da ücretsiz olacağını duyurdu.

"Ortalama süreye geldiğinde artıya geçmeye başlayacak"

Yap-işlet-devret modeline yönelik eleştirilere 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden cevap verdi.  Karaismailoğlu, yaptığı açılamada, "Bakın daha 1 kuruş ödemedik. Proje bitti, 4 yıl gibi kısa bir sürede bitti. 2 milyar 545 milyon euroluk finansal giderin bir geri dönüşü olacak. Ortalama süreye geldiğinde artıya geçmeye başlayacak. 2040 yılına geldiğimizde bu projeler sayesinde bütün ulaştırma altyapı bakanlığı artık kendi gelirini kendi üreten bir bakanlık haline dönecek bu projeler sayesinde." ifadelerini kullandı.

"Metroyu bitirip vatandaşın hizmetine sunuyoruz"

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattını da yaz sonu açmayı planladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, "Gelişmiş ve çok yüksek metroyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapamayacağını söylediği için biz ondan hızlıca devraldık ve tam iki yıllık kısa bir sürede rekor bir zamanda bu metroyu bitirip vatandaşın hizmetine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.


4500 kilometrelik demiryolu yatırımı

Demiryolu yatırımlarını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, 8 ilde olan hızlı tren hatlarını 52 ile çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi. Karaismailoğlu, "Önümüzdeki yılın ilk aylarında Ankara-Sivas hızlı tren hattını açacağız. Onun yanında da devam eden tam 4500 kilometrelik demiryolu yatırımları mevcut." ifadelerine ver verdi.

Devlettin işlettiği yollar ve köprüler

  • İzmir - Çeşme Otoyolu
  • İzmir - Aydın Otoyolu
  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Eski adıyla Boğaziçi Köprüsü)
  • Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi)
  • Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)
  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
  • Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)
  • Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)
  • Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal