Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan İstanbul'a müjdeli haber: Yeni metro hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'a yeni bir metro hattının müjdesini verdi. "Bakırköy Kirazlı Metro Hattı" olarak adlandırılan bu proje ile ilgili yapılan açıklamalarda, 1 milyon yolcunun taşınabileceği ve yapım çalışmalarının sona geldiği ifade edildi. Bakan Uraloğlu, projenin İstanbul'un ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, "Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

04.03.2024-12:48 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-16:22) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan İstanbul'a müjdeli haber: Yeni metro hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'ndaki test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, 8,4 kilometre uzunluğundaki ve 7 istasyondan oluşan Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın çok kısa bir süre içinde hizmete açılacağını belirterek, "Projemizi çok kısa bir zaman içerisinde hizmete açarak İstanbul'a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Şimdiden hayırlı olsun." dedi.

Bu proje ile saatte 80 kilometre hızla hareket edebilen ve günde 1 milyon yolcunun taşınabileceği modern bir metro hattının İstanbul ulaşım ağına katılması planlanıyor. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın hizmete girmesiyle birlikte İstanbul'daki toplu taşıma altyapısı daha da güçlenecek ve şehir trafiğine önemli bir çözüm sunulmuş olacak.


En yoğun yerleşim biriminde en zor zeminde…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın inşa süreci hakkında yaptığı açıklamada, İstanbul'un en yoğun yerleşim alanlarından birinde ve zor zemin koşullarında titiz bir çalışma yürüttüklerine vurgu yaptı.

Bakan Uraloğlu, şu açıklamada bulundu:

"13,3 kilometre TBM imalatını, 3,6 kilometre klasik tünel açma metodu ile olmak üzere toplam 16,9 kilometre tünel kazısını, toplam 17 kilometre demir yolu ray montajını tamamladık. Bu kapsamda 7 istasyonda 105 bin metrekare kapalı alanın inşasını bitirmiş olduk. Artık hattımızı İstanbulluların hizmetine sunmak için son çalışmalarımızı yapıyoruz. İstanbul Havalimanı Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe-Kağıthane bağlantısı ve Sirkeci Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin ardından İstanbul'a yeni bir raylı sistem hattı kazandırıyoruz. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ile İstanbul'un ulaşım ağına güç katacağız."


Onlarca noktada kesintisiz ulaşım sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın istasyonları ve tahmini seyahat sürelerini açıkladı. Proje, Bakırköy'den başlayarak Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluşuyor.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, metro hattının Kirazlı İstasyonu'nda Başakşehir-Kirazlı Hattı ile, İncirli İstasyonu'nda Metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ile, Özgürlük Meydanı İstasyonu'nda Marmaray ile, Bakırköy İstasyonu'nda İdo Deniz Otobüsleri ile entegre olacağını belirtti. Ayrıca, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın Kayaşehir-Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi–İncirli arasında 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arasında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı arasında 30 dakikada seyahat imkanı sağlayacağını ifade etti.

Bu proje, İstanbul'un önemli ulaşım hatlarıyla entegrasyonu sağlayarak şehir içi ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlıyor. İstasyonlar arasındaki kısa seyahat süreleri, şehir sakinlerine daha hızlı ve verimli bir ulaşım deneyimi sunmayı hedefliyor.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı, 25 yılda 6,1 milyar dolar ekonomik kazanç sağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı projesinin ekonomik kazancını 25 yıllık bir projeksiyonla açıkladı. Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgilere göre, proje kapsamında elde edilecek ekonomik kazançlar şu şekilde:

-Karayolu Bakım ve İşletme Kazancı: 2,4 milyar dolar

-Kaza Kazancı: 71,5 milyon dolar

-Zaman Kazancı: 3,6 milyar dolar

Bu kalemlerin toplamı, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 25 yıl boyunca toplam 6,1 milyar dolar ekonomik kazanç sağlayacağını gösteriyor. Projenin ekonomik faydaları, karayolu bakım ve işletme maliyetlerinde tasarruf, kaza oranlarında azalma ve kullanıcılara sağlanacak zaman kazancı üzerinden hesaplanmış durumda.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal