Ulaşılmaz Yerlerin Kolay Temizlik Tüyoları

Detaylı ev temizliği yaparken bazı köşeleri temizlemek için oldukça zorlanıyoruz. Petek araları, duvar köşeleri, filtreler ve daha pek çok alan sizi oldukça sıkıntı yaşatabilir. Peki bu ulaşılmaz yerleri nasıl temizleyebiliriz? İşte kolay temizlik tüyoları...

09.07.2020-11:33 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-11:16) Ulaşılmaz Yerlerin Kolay Temizlik Tüyoları

Siz de ev temizliği yaparken zamandan tasarruf etmek ve temizlemesi zor alanları kolaylıkla temizlemek istiyorsanız doğru bu haberimiz tam size göre. Ufak tefek gibi görünse de zaman alan bu alanlar, kirli olarak kaldığında ev temizliğinin eksik kalmasına neden oluyor.

PANJURLARI TEMİZLERKEN SİNİRLENMEYE SON!

Panjur temizliği sırasında yatay parçaların arasını temizlemek için verdiğiniz çabayı kolaylaştıracak kolay bir önerimiz var. Öncelikle sağlam ve kullanışlı bir maşa bulmanız lazım. Ardından maşanın her iki ucuna da ıslak bir bez geçirerek bir ip yardımıyla bağlayın. Bu yöntem sayesinde tek seferde tüm aralıkların hem altını hem de üstünü temizleyebilirsiniz.

SÜPÜRGE UCUNUN SIĞMADIĞI DAR ALANLAR DERT ETMEYİN!

Banyo kapılarının alt kısımlarında biriken kirleri almak oldukça can sıkıcı olabiliyor. Bezin toplayamadığı kirleri süpürge ile almaya kalktığınızda ise süpürge ucunun sığmadığı yerler olur. Yapmanız gereken tek şey kalın bir kağıt rulo ya da karton rulo bulup süpürge ucuna takmak! Bu rulonun uç kısmını bükerek dar alana uygun şekle getirebilir ve temizliğinizi kolaylıkla bitirebilirsiniz.

TUVALET ARKASINDAKİ DAR ALANLAR ARTIK TERTEMİZ!

Tuvalet ve duvar arasında kalan kısım, temizlik yaparken sizi oldukça uğraştırır. Elinizin tam olarak giremediği bu dar alan, uzun süre temizlenmediğinde toz ve pas gibi lekelerle dolar. Bu alanın ihtiyaç duyduğu özellikteki temizleyiciyi sprey şişe yardımıyla alana sıkın ve bir süre bekletin. Ardından bir diş fırçası yardımıyla bu dar alanı fırçalayın. Diş fırçası yetişmiyorsa fırçayı bir bant yardımıyla uzun bir kaşığa bağlayarak ulaşılmaz dar kısımlara ulaşabilirsiniz.

MİNİK DETAYLARI KOLAY TEMİZLEYİN

Havalandırma kapaklarının ve klimaların filtrelerinin aralarını temizlemek fazlasıyla uğraştırıcı olabilir. Oldukça dar olan bu alanlar, el ile temizlemek için pek de uygun değildir. Paralel parçaları temizlemek için ihtiyaç duyacağınız tek şey bir bıçak ve incecik bir bezdir. Beziniz kalın olursa aralıklara zarar verebilir ve şekil bozukluğuna neden olabilir. Bez sardığınız bıçağı hızlıca aralıklardan geçirerek temizliğinizi yapabilirsiniz. Bu şekilde temizlik yaptığınızda zamandan da tasarruf ettiğinizi fark edeceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal