Ukrayna'nın amiral gemiyi vurmasının ardından Rusya cephesinde sinirler gerildi: İntikam hazırlığı var!

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş 2. ayını doldurmak üzere. Rusya söz konusu savaşta ciddi kayıplar verirken amiral gemisi Moskva’nın da ortadan kaldırılmasıyla beraber gerginlik seviyesi artmış durumda. Rusya Devlet Başkanı Putin’in intikam almak istediği söylenirken, savaşın Donbas bölgesinde artacağı tahmin ediliyor

16.04.2022-13:53 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-14:22) Ukrayna'nın amiral gemiyi vurmasının ardından Rusya cephesinde sinirler gerildi: İntikam hazırlığı var!

Özellikle ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin aldığı kararlar doğrultusunda uygulanan yaptırım kararları Rusya’yı zora soksa da Putin’i durdurabilmiş değil. Özellikle Rusya tarafındaki önemli isimlerin savaşta adeta kurban gitmesi Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’i kızdırmış vaziyette. Öyle ki bazı uzmanlar, Putin’in intikam almak istediğini ve bunu için savaşın daha kızgın bir duruma dönüşebileceğini söyledi. 

Rusya intikam hazırlığında 

Gelen bilgilere göre, Ukrayna Rusya’nın amiral gemisi olan Moskova'yı vurdu. Bu durum Ukrayna taraflarını sevindirse de Putin karşı atak yapmak için çoktan hazırlıklara başladı. Ukrayna'nın güney güvenlik ve savunma güçlerinin sözcüsü Natalia Humeniuk, “Saldırıların artacağını anlıyoruz. Düşman misilleme yapmaya çalışacak. Roket saldırılarını ve topçu atışlarını artıracak.” İfadesini kullanırken Rusya Savunma Bakanlığı da Rus topraklarına yapılan sabotajlara karşı Kiev'e füze saldırılarının devam edeceğini açıkladı.

Ukrayna'nın amiral gemiyi vurmasının ardından Rusya cephesinde sinirler gerildi: İntikam saldırısı hazırlığı var!

Rusya Ukrayna’yı yalanladı 

Rusya ise Ukrayna cephesinden gelen gemi iddialarını reddederek, "Hedeflenen limana doğru ilerlerken top ateşine tutulan gemideki mühimmat patladı, gövdesinde yangın çıkan gemi büyük hasar gördü ve dengesini kaybetti. Dalgalı denizde gemi battı" dedi. Fakat ABD de Ukrayna da geminin Ukrayna güçleri tarafından imha edildiği hususunda diretiyor. 

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez

İngiliz Guardian Gazetesi'nde hazırlanan bir rapora göre, Moskova'nın tıbbi servis şefi de içerisinde olacak şekilde 14 denizci Kırım'ın Sivastopol limanına götürüldü. Diğer 494 kişinin akıbeti hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Eğer geri kalan denizcilerin saldırı esnasında boğularak hayatını kaybettikleri teyit edilirse, Moskva'nın bu batışı İkinci Dünya Savaşı’ndan bugüne kadar olan tek seferde en fazla Rus askerinin ölümü olarak tarihe geçecek.

Ukrayna'nın amiral gemiyi vurmasının ardından Rusya cephesinde sinirler gerildi: İntikam hazırlığı var!

Tüm gücüyle Donbas’a saldıracak 

Rusya’nın amiral gemisinin Ukrayna güçleri tarafından batırılması, savaştaki kötü gidişat ve istihbaratın istediği gibi kurgulanamaması sebebiyle bir hayli sinirli olan Putin’i daha da küplere bindirdi.  Ukraynalı ve ABD'li yetkili isimler Ukrayna'nın doğusuna Rusya tarafından yeni bir saldırı hazırlığı yapıldığının günlerdir uyarısını yapıyor. Askeri uzmanlar şimdi de Rusya'nın Donbas sahasına yeni ağır silahlar ve askeri birlikler ilettiğini ve askerlere çok ciddi bir eğitim verildiğini öne sürüyor. Söz konusu iddialara göre Rusya Donbas'a var gücü ile bir saldırı gerçekleştirecek. 

Uzun ve kanlı olacak 

The New York Times'ın yaptığı analize göre, Rusya'nın Donbas saldırısı eğer başlarsa bu saldırı çok kanlı ve uzun sürecek. Bu konuda hem analistler hem de uzmanlar fikir birliğine varmış durumda.

Ukrayna tarafı da şu anda Putin’in yapacağı intikam saldırına karşı hazırlıklarını sürdürüyor. ABD bu konuda Ukrayna’ya destek vereceğini açıklarken, Ukrayna’nın doğusunda güçlü askeri mevzilerin yer alacağı aktarıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal