Ukraynalılar hangi ırktan, Rus mu?

Ukrayna ile Rus arasındaki gerginliği devam ederken bir çok konularda merak konusu oldu. Ukraynalıların soyu Rus mu? sorusu en çok merak ile araştırılan konular arasındaki yerini almaktadır.

18.03.2022-00:36 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-00:37) Ukraynalılar hangi ırktan, Rus mu?

Günümüzdeki Ukrayna toprakları tarihin belirli dönemlerinde çeşitli kavimlerin göç yeri olmuştur. ikinci ve beşinci yüzyılları arasında da Ostrogotlar ile Hun lar tarafından işgal edildiğide bilinmektedir. 

Ukrayna'lıların ırkı nedir?

Ukrayna Doğu Avrupa'da yer alan ülkedir. Yüz ölçümüne bakıldığında Avrupa nın en büyük ülkesidir. Doğu ve Kuzeydoğusunda Rusya, kuzeybatısında Belarus, batısında Polonya, Slovakya ve Macaristan, güneybatısında ise Romanya ve Moldova ile komşu ülkelerdir. Güneyinde Karadeniz ve Azak Denizi'ne de kıyısı bulunur.

2001 Ukrayna nüfus sayımında 8.334.100 kişi etnik Rus olarak tanımlanmış olmaktadır. Ayrıca Ukrayna rusları dünyadaki en büyük Rus diasporasını oluşturmaktadır.

Ülkede Ruşça da konuşulmuş olsada anadili Ukraynaca olmaktadır.

Dünyada en derin metre istasyonu Ukrayna nın merkezi olan Kiev'de bulunmaktadır.

Ayrıca Ukrayna'nın toprakları çok verimlidir. Toprakların bu denli verimli olması da sulama sorununu ortadan kaldırıyor ve ülkenin bir çok yerinin akarsularla beslenmesini sağlıyor. Çeliğin sertleşmesine neden olan manganezin dünyada en çok Ukrayna ve Güney Afrikada yer almaktadır. 

Ukrayna ırkı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal