Ukrayna'dan flaş duyuru! Putin generallerini tek tek kaybediyor

Ukrayna'da yaşanan savaş hız kesmeden sürmeye devam ederken Ukrayna'dan flaş bir açıklama geldi. İşte haberin detayları...

06.06.2022-11:41 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-12:02) Ukrayna'dan flaş duyuru! Putin generallerini tek tek kaybediyor

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş Ukrayna'nın doğusunda sürmeye devam etmektedir. Donbas'ın kontrolü için kanlı çarpışmalara sahne olan savaş bir Rus generalin daha hayatını kaybetmesine sebep oldu. 29. Kombine Silah Ordusu'nun başındaki isim olan Tümgeneral Roman Kutuzov'un öldürüldüğü duyurdu. 

Öldürülen general sayısı 11’e yükseldi 

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer verilen habere yönelik, Kutuzov'un ölümünün ardından Rusya'nın savaşta kaybettiği general sayısı 11 oldu. Söz konusu Ukrayna, Tümgeneral Roman Kutuzov olduğunu iddia eden bir fotoğraf yayınladı. Görüntülerdeki cansız bedenin Rus generale ait olduğu iddia edildi, Rusya'dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Ne zaman ve nerede öldüğü belirtilmedi 

Rusya devlet televizyonu muhabiri olan Alexander Sladkov konuya ilişkin, Doğu Ukrayna'da bir Rus generalin öldürüldüğünü dile getirdi. Sladkov tarafından Telegram mesajlaşma uygulamasında yayınlanmış olan raporda ise, Tümgeneral Roman Kutuzov'un tam olarak ne zaman ve nerede öldürüldüğü henüz belirtilmedi. Ukrayna’nın başkenti 40 gün sonra yine Rus füzelerinin hedefi haline geldi. Kremlin, Ukrayna’ya verilen T-72 tanklarının hedeflendiğini açıkladı. Diğer yandan Putin, Batı’yı Ukrayna’ya verilen uzun menzilli füzeler konusunda uyarıda bulundu. 


Rusya kayıplarını sır gibi saklıyor 

Öte yandan Rusya'nın savaştaki asker kaybına yönelik çok sayıda farklı rapor bulunmaktadır. Ukrayna savaşın başından itibaren 30 binden fazla Rus askerinin öldüğünü iddia etmektedir. Moskova ise konuya ilişkin ilk ve son resmi açıklamasını 2 Mart'ta yapmıştı. Bahsi geçen açıklamada Rusya'nın savaştaki asker kaybı 498 olarak açıklanmıştı. Bu veri o tarihten sonra hiç güncellenmemiştir. 

Ölüm sayılarında nadiren güncelleme veriliyor 

Rus hükümeti silahlı kuvvetlerinin uğradığı ölümlerin sayısı konusunda nadiren güncellemeler yaparken, yerel yönetimler ve gazeteler tarafından yapılmış olan duyurular en az 317 subayın çatışmalarda öldüğünü gösteriyor. Rusya benzer bir askeri kriz ile Afganistan'ı işgal ettiğinde bu durumla karşılaşmıştı. Bölgeye Sovyet askerleri ilk olarak 24 Aralık 1979 tarihinde Sovyet lideri Leonid Brejnev'in emriyle gönderilmiş, 10 yıl boyunca süren savaşta neredeyse 15 bine yakın Sovyet askeri hayatını kaybetmişti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal