Ukrayna'da savaştan kaçtı, Almanya'da Müslüman oldu! 45 yaşındaki kadından duygusal anlar

Ukrayna’daki savaştan kendini kurtararak Almanya’ya kaçan Ukrayna vatandaşı 4 evlat sahibi anne, Kelime-i şehadet getirerek İslam dinini seçti.

25.04.2022-11:08 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-11:08) Ukrayna'da savaştan kaçtı, Almanya'da Müslüman oldu! 45 yaşındaki kadından duygusal anlar

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2. ayını doldururken farklı hikayeler yaşanmaya devam ediyor. Bu hikayelerden birisi de 45 yaşındaki Ukraynalı anneye ait. Almanya’da Köln’de bulunan İslam Toplumu Milli Görüş'e (İGMG) bağlı olan Fatih camiinde, imam Bahattin Arısoy’un yanında şehadet getirerek Müslüman olan Ukraynalı kadın o anlarda çok duygulandı.

İsmi Ayşe oldu

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı haksız işgal sonrası ülkeden binlerce vatandaş çıkış yaptı. Bu isimlerden birisi de 4 çocuk sahibi olan Ukraynalı kadındı. Söz konusu kadın, Almanya’da Fatih Camiinde bir ihtida töreni gerçekleştirilmesiyle beraber Müslüman olarak Ayşe ismini aldı.

Caminin imamı olan Bahattin Arısoy, "Cemaatimizden bir kardeşimize başvurmuş ve Müslüman olmak istediğini söylemiş. Biz de kendisine anlattık. Kabul edip kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Bu kardeşimiz şehadet getirirken hıçkırıklara boğuldu ağladı. Doğrusu bende dayanamadım. Rabbim mübarek etsin." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal