Türk İHA'larına olan talep her geçen gün artıyor, şimdi de Ukrayna'dan ortak SİHA üretme mutabakatı!

Türkiye’nin insansız hava araçları Ukrayna’nın radarında. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Arestoviç, Türkiye ile Ukrayna’nın Kiev’de ortaklaşa drone üreteceğini ve bu yılın sonunda da Ukrayna bölgesinde olacağını belirtti.

25.04.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-10:10) Türk İHA'larına olan talep her geçen gün artıyor, şimdi de Ukrayna'dan ortak SİHA üretme mutabakatı!

Hatırlanacağı üzere Bayraktar; Azerbaycan, Karabağ’ı geri aldığı zaman büyük beğeni toplamış, sonrasında da Ukrayna’nın yaptığı savunmada başrol oynamıştı. Hatta ismine şarkıların bile yazıldığı Baykar’ın üretimi olan Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) sonrasında bu kez TUSAŞ’ın ürettiği Anka Ukrayna’da masaya yatırılan konu oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenskiy’nin Danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Aleksey Arestoviç, Türkiye ile beraber ortak bir şekilde İHA ve SİHA üretimi konusunda anlaşıldığını belirtti. Arestoviç, yeni nesil İHA ve SİHA’ların Başkent Kiev’e yakın bir bölgede üretimine başlanacağını belirtti. Ukrayna Devlet Kanalı 1+1’e açıklamalar yapan Arestoviç, “İki ülke ortak olarak Anka İHA-SİHA ve yeni nesil jet İHA’ları üreteceğiz. Yılsonuna kadar havalarda olacak.” ifadelerini kullandı.

Füzeleri Roketsan’dan

TSK’nın ihtiyaçları olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) uyarınca geliştirilen ANKA'nın silahlı versiyonu Roketsan’ın ürettiği Cirit, Umtaş gibi füzelerle bezenmiş bir halde. Kanat açıklığı 18 metre olan Anka, 350 kilogram yararlı yük taşıma kapasitesini de kendinde bulunduruyor. Sentetik aralıklı radar, hassas silahlar ve uydu iletişimiyle beraber modüler bir platforma çevrilen Anka’yı Kazakistan, Tunus gibi ülkeler hali hazırda envanterinde bulunduruyor. Türk İHA ve SİHA’larına olan talep ve istek özellikle son zamanlarda büyük oranda artış yakaladı. Son bir gelişme olarak geçtiğimiz haftalarda Sırbistan, Slovakya gibi Avrupa ülkeleri de Baykar Makine’nin üretmiş olduğu Bayraktar’ı filosuna almak için talep etmişti.

Türk İHA'larına olan talep her geçen gün artıyor, şimdi de Ukrayna'dan ortak SİHA üretme mutabakatı!

Rus ordusu esir almıyor, infaz ediyor

Bununla beraber Ukrayna’nın kuzeyinden çekilerek güney ve doğu bölgelerinde doğru savaşı kaydıran Rus Ordusu, arzu ettiği ilerlemeyi alamadı. Moskova Gemisi’nin Ukrayna güçleri uyarınca batırılmasından sonra hava saldırılarına ağırlık veren Kremlin Rejimi, cephede de yeni bir taktik uygulamaya başladı. Bundan böyle tutsak almayan Rus Ordusu, Kharkiv Bölgesi’nde gözaltına aldığı Ukraynalı asker ve direnişçileri infaz ediyor. Söz konusu gelişme ulusararası basında da büyük yankı bulurken ortalama olarak yaşları 50’den fazla olan bir esirin ellerinin bağlanıp silahla öldürüldüğü öğrenildi. Ukrayna’ya ait bir yerel medya, 1939 senesinde Stalin’in emriyle yapılan 20 binden fazla Polonyalı sivil ve askerin tek kurşunla katledildiği Katyn Katliamı’na yakın görüntülerin ortaya çıktığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal