Fransa'da seçim sonuçlandı: Emmanuel Macron tekrardan galip!

Fransa’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda hali hazırda Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Emmanuel Macron, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 58,20 oy alarak tekrardan Cumhurbaşkanı oldu.

25.04.2022-09:03 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-09:03) Fransa'da seçim sonuçlandı: Emmanuel Macron tekrardan galip!

Dün Fransa’da sabah saat 08.00 itibariyle vatandaşlar Marine Le Pen ve Emmanuel Macron’un yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanmak için sandığa gitti. Çoğu şehirde akşam saat 19.00’da biten oy kullanma işleminden sonra resmi olmayan sonuçlar açıklandı. Söz konusu açıklamalara göre şu anda da Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Macron, yüzde 58,20 oy toplayarak seçimden galip çıkan taraf oldu. Macron'un rakibi Le Pen’in ise yüzde 41,80' oranında oy aldığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı uyarınca yapılan açıklamada ise, yerel saatte 17.00'de seçime katılım oranının yüzde 63,23 olduğu belirtilmişti. Bu katılım oranı 2017'de gerçekleştirilen seçimdeki aynı zamana kıyasla 2 puan gerileme gösterdi.

Macron: Tekrardan tarih yazacağız

Macron, gelecek yeni dönemin son 5 senenin devamı niteliğinde olmayacağını, gelecek senelerin oldukça zor geçeceğini fakat gelecek nesiller için tarihi tekrardan yazacaklarını ifade etti.

Fransa'da seçim sonuçlandı: Emmanuel Macron tekrardan galip!

Macron, seçimin ikinci turu sandık çıkış anketlerinin açıklamasının ardından Eyfel Kulesi'nin önündeki meydanda taraftarlarıyla buluştu. Burada bir konuşma gerçekleştiren Macron, kendisine güvenen Fransızlara teşekkür etti.

Seçimdeki aşırı sağcı Marine Le Pen'e oy verenlerin hayal kırıklığı yaşadığının farkında olduğunu söyleyen Macron, "Çok sayıda vatandaşın aşırı sağa karşı durmak için bana oy verdiğini biliyorum. Onlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Macron, aşırı sağ kesimin "öfkesine" çare ve cevap bulmaları gerektiğini belirtti.

Le Pen: Kendi içinde büyük bir zafer

Macron’a karşı mağlup olan aşırı sağcı Ulusal Cephe parti lideri Marine Le Pen seçim sonuçlarının ardından bir açıklama yaptı ve aşırı sağın aldığı oy oranına vurgu yaparak, "Ülkenin üzerinde büyük bir özgürlük rüzgarı yükselebilirdi. Seçimler aksini belirledi. Bu gecenin sonucu kendi içinde büyük bir zafer. Bu akşam yasama seçimlerinin büyük seçim savaşını başlatıyoruz. Bu savaşı Jordan Bardella ile yapacağım. Ulusal Cephe, nereden gelirse gelsin, Emmanuel Macron'un politikalarına karşı bir araya gelmek isteyen herkesi birleştirmek için çalışacak." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal