Ukrayna Savunma Bakanlığı açıkladı: Bayraktar TB2 ile Rus hava savunma sistemleri imha edildi!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türkiye'den alınan Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile Rus hava savunma sistemlerinin imha edildiği anlara ait görüntüleri yayınladı.

01.03.2022-09:05 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-09:13)

Rusya'nın topraklarına saldırısına karşı vermiş olduğu karşı saldırılarıyla tüm dünyadan sadece övgü dolu sözler alan Ukrayna, Rusya'ya ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye'den alınan Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile Rusya'ya ait önemli silahların ve hava savunma sistemlerinin imha edildiği ifade edildi. Yaptığı açıklamada Bakanlık, Kiev'e bağlı İvankiv kırsalında konuşlanan Rusya'ya ait Buk Hava Savunma Sistemleri'nin Bayraktar TB2 ile imha edilme anlarına ait görüntüleri paylaştı.


BUK hava savunma füze sistemi

BUK sistemi, hava savunma sistemleri arasında çok eski bir tarihten beri vardır. İlk olarak 1972 yılında Sovyetler Birliği tarafından tasarlanmaya başlanan sistem, 1980 yılında Sovyet Ordusu tarafından teslim alınmıştır. Geçmişten günümüze kadarki süreç içerisinde Azerbaycan, Mısır, Hindistan, Ukrayna, Suriye, Vietnam, Venezuela, Gürcistan gibi ülkelere satışı yapıldı. Ve halen Rusya Silahlı Kuvvetleri’nde aktif olarak kullanılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal