Avrupa Birliğinden Ukraynalı sığınmacılara oturum ve çalışma izni desteği

Avrupa Birliği, savaştan kaçan Ukraynalılara AB sınırları içerisinde üç yıla kadar oturum ve çalışma izni vermeye hazırlanıyor.

28.02.2022-14:23 - (Son Güncelleme: 28.02.2022-15:39) Avrupa Birliğinden Ukraynalı sığınmacılara oturum ve çalışma izni desteği

AB'nin açıklamasına göre, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaştan dolayı şu ana kadar en az 300,000 Ukraynalı mülteci AB ülkelerine sığınırken, milyonlarca ilave mülteci için hazırlık yapılıyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin bir televizyon kanalında savaştan kaçanlara vurgu yaparak, 'Savaştan kaçanları kabul etmek görevimizdir' dedi ve AB bakanlarının Ukrayna'dan kaçan mültecilere koruma sağlama tasarısı hazırlamak için Avrupa Komisyonu ile birlikte çalışmalara başladığını dile getirdi.


Ukraynalı nüfusunun çoğunlukta olduğu ülkelere gidiyorlar

AB İçişleri Komisyonu Başkanı Ylva Johansson, tasarıya birlikteki bakanlarının çoğunun dün destek verdiğini söyledi.

Johansson, 'Hali hazırda birçok Ukraynalının ilk giriş yaptıkları ülkeleri terk ederek, özellikle Ukraynalı nüfusunun çoğunlukta olduğu diğer AB ülkelerine gittiklerini görmekteyiz. Polonya bunlardan biri. İtalya, Portekiz, İspanya, Almaya ve Çek Cumhuriyeti de' şeklinde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal