Ukrayna Cumhurbaşkanı: Aralık Ayında Askeri Darbe Olabilir!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy yaptığı basın açıklamasında ülkede aralık ayında askeri darbe olabileceğini açıkladı.

26.11.2021-14:43 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-15:02) Ukrayna Cumhurbaşkanı: Aralık Ayında Askeri Darbe Olabilir!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy yaptığı son açıklamada aldığı istihbaratlar neticesinde ordu içinde bir grubun 1 Aralık'ta ülkede darbe yapmaya hazırlandığını belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy 26 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada kendisine gelen son istihbaratlara göre ordu içinde belli bir grup veya grupların ülkede 1 Aralık'ta darbe yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.


1 ARALIK'TA DARBE PLANLIYORLAR

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre son günlerde artan Rusya-Ukrayna gerginliği sonrası ordunun rahatsız olduğunu yazdı. Bu rahatsız olmaların askeri bir müdahale doğurabileceği basına yansırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi; "1-2 Aralık'ta ülkemizde bir darbe olacağı bilgisi aldım."

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI HER AN YAŞANABİLİR

Rusya geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2008 yılında yaşanan Rusya-Gürcistan savaşına değinen Lukyanov aynı durumun her an Ukrayna ile yaşanabileceğinin altını çizerek şu sözleri söyledi; “Rusya sistemi değiştirmek ve yeni kırmızı çizgiler çizmek zorunda kalacak.  Rusya ile Gürcistan arasındaki 2008 savaşına yol açan kumarın Ukrayna'da pekâlâ tekrarlanabilir." 

RUSYA VE UKRAYNA AYNI ANDA ASKERİ TATBİKAT DÜZENLEDİ

İki ülkeden yapılan açıklamalarda iki tarafından birbirinden çekindiği ve savaşı karşı cephenin başlatacağına yönelik açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalardan sonra iki ülkede askeri tatbikat düzenledi. Ukrayna da Belarus'un kendi sınırına göçmenleri yönlendireceğini gerekçe göstererek sınır bölgesinde kara birliklerinin katıldığı bir tatbikat gerçekleştirmeye başladı. Tatbikata Ukrayna ordusunun kara birliklerinin yanı sıra hava kuvvetlerinin de destek verdiği belirtiliyor. Tatbikatta tanksavar birimleri de görev alıyor. Son günlerde aralarında gerginliğin hızla tırmandığı iki ülkenin de düzenlediği tatbikatların ABD yönetiminin Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğinden rahatsızlık duyduğu dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti. Ukrayna son dönemde Rusya'nın sınır bölgesine askeri yığınak yaptığını ve kendisine saldırabileceğini iddia ederken Moskova yönetimi, söz konusu iddiaya ısrarla karşı çıkıyor.

UKRAYNA'YA GİRMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK

Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağı haberlerine açıklık getiren Peskov, Rusya’nın asla böyle bir niyetinin olmadığını aktardı. ABD ve Ukrayna basınında, Rusya'nın saldırı hazırlığında olduğuna yönelik iddiaların yer aldığına işaret eden Peskov, ‘Biz ise Ukrayna'nın saldırı hazırlığında olduğunu söylüyoruz. Bu, doğru anlaşılması ve yorumlanması gereken ince bir ayrımdır.’ dedi. Peskov, Rusya'nın herhangi birine saldırmaya yönelik bir plan hazırlamadığını savunarak, ‘Rusya'nın kimseye saldırmayacağını ve saldırgan planları olmadığını defalarca dile getirdik. Aksini iddia etmek ve ülkemizdeki Rus askerlerinin manevralarını bu tür planlarla ilişkilendirmek son derece yanlıştır.’ diye konuştu. Ukrayna'nın Donbas'a yönelik adımlarından ötürü ise endişe duyduklarını anlatan Peskov, ‘Minsk anlaşmalarının uygulanmasında ilerleme sağlanamaması, Avrupa'daki gergin durumu körüklemektedir.’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal