Ukrayna Cumhurbaşkanı: Erdoğan'la Konuşmak Bile Güçlenmek İçin Yetiyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

17.11.2021-11:10 - (Son Güncelleme: 17.11.2021-11:30) Ukrayna Cumhurbaşkanı: Erdoğan'la Konuşmak Bile Güçlenmek İçin Yetiyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky çarşamba günü Başkan Erdoğan ile ilgili dikkat çekici ve Avrupa siyasetini oldukça yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Ukrayna arasında yaşanmakta olan ikili ilişkilerin ordularını daha güçlü bir hale getirdiğini ifade etti. 

UKRAYKA'NIN DONBAS BÖLGESİ'NDE TÜRK İHA'LARINI YERLEŞTİRMESİ RUSYA'YI SİNİRLENDİRDİ

Ukrayna'nın doğu bölgesinde yer alan Donbas bölgesinde Rusya destekli güçlere karşı yürütülmekte olan çatışmalarda Türk İHA'larını satın alıp konuşlandırması Rusya'yı bir hayli kızdırmış durumda. Rusya'nın Ukrayna'nın sınırlarında yer alan sonraki asker hareketleri ise Batı Ülkeleri'nde büyük bir endişeye yol açmış durumda.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKY ERDOĞAN'I UKRAYNA'YA DAVET ETTİ

Zelenskiy atmış olduğu bir tweette Türkiye ile ortaklığın gün geçtikçe derinleşerek devam etmekte olduğunu ifade etti. Paylaşımının devamında ise 'Ukrayna ile Türkiye arasındaki ortaklık derinleşiyor. ilişkimiz halihazırda ülkelerimizin silahlı kuvvetlerini güçlendiriyor. Beklenen Serbest Ticaret Anlaşması da ekonomik büyümeye katkı sağlayacaktır. Erdoğan ile telefonda konuştuk. Stratejik Konseyin yıldönümü toplantısı için onu Kiev'e bir ziyarete bekliyorum. Beklenen FTA ekonomik büyümeye de katkıda bulunacaktır. Erdoğan ile Kiev'de Stratejik Konseyin yıl dönümü toplantısında buluşmayı dört gözle bekliyorum.' ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN UKRAYNA'NIN TOPRAK BİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Rusya'nın Ukrayna'nın Donbas bölgesine askeri yığınak gerçekleştirmesinin devamında Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan  gerginliğe Türkiye de dolaylı bir şekilde dahil olmaya başladı. Geçtiğimiz hafta hafta İstanbul'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşen Başkan Erdoğan'ın 'Gerilimin artmasını arzu etmiyoruz, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güçlü biçimde savunduk.' mesajı da Moskova'da rahatsızlık yaratmıştı.

TÜRKİYE, UKRAYNA'YA NE SATIYOR?

Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşma ile beraber Baykar Savunma tarafından üretilen 6 adet Bayraktar TB2 SİHA ve 3 adet yer kontrol istasyonu 2019 tarihinde Kiev'e teslim edilmişti. Türkiye bunlara ek olarak yakın bir zaman içerisinde Pakistan'ın yanı sıra Ukrayna ile MilGem korvet satış anlaşmaları da imzaladı.


Kiev ve Ankara'dan gelen son dakika açıklamalar neticesinde iki ülke arasında devam etmekte olan ilişkilerin ileriki günlerde daha da derinleştirilerek güçlendirilmesi istendiğini gösteriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal