Uğurcan Çakır transfer oluyor mu? Uğurcan Trabzonspor'dan ayrılacak mı? Menajeri Avrupa'nın 4 büyük liginden teklif aldıklarını açıkladı

Trabzonspor’da Uğurcan Çakır, Avrupa’ya mı transfer oluyor? Uğurcan Çakır’ın menajerinden transferi hakkında açıklama geldi. Transferde bazı kulüplerle yaptıkları görüşmelerde ilerleme kaydettiklerini söyledi.

17.06.2022-08:59 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-08:59)

Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor’da kaptan Uğurcan Çakır kuşkusuz en çok dikkat çeken isimlerden birisi olmayı başarmıştı. Takımının kaptanlığını üstlenen Uğurcan Çakır, kazanılan şampiyonlukta da büyük bir pay sahibi olmuştu.

Uğurcan Çakır, geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla toplamda 43 karşılaşmada forma giyerken, bu maçların 13’ünde kalesini gole kapatmayı başarmıştı. Uğurcan ayrıca altyapısından yetiştiği kulübünde şampiyonluk yaşayarak büyük bir sevince ortak oldu.

Sezon ortasında bile Uğurcan ile ilgili Avrupa’ya transfer olacağı yönünde haberler çıkmaya başladı. Uğurcan Çakır’ın merakla beklenen Avrupa transferiyle ilgili menajerinden açıklama geldi.


26 yaşındaki Milli kalecinin menajeri Necdet Çakır, Uğurcan Çakır’ın Avrupa’ya transferi ile ilgili olarak A Spor ekranlarına yaptığı canlı bağlantıda yapmış olduğu açıklamalarda ;

'4 büyük ligden Uğurcan'a teklif var'

Uğurcan'ı sene içinde transfer konusunda rahatsız etmedik ama arka planda çok büyük çalışmalar yaptık. Belli bir noktaya geldik. Uğurcan'ın iyi performans göstermesi, burada kulüplerin daha fazla talep etmesi için önemli bir etken oldu. 4 büyük ligden resmi olmasa da ilgiler var. Sportif direktör ve kulüplerle direkt kontak halindeyim. Transfer sezonu biraz yavaş ilerliyor. Serbest olan kaleciler var, onların da yer değiştirmesi söz konusu. Sürekli sportif direktör ve yöneticilerle konuşuyorum. 4 büyük ligden talep var ama basında geçen bonservise ulaşılması çok zor. Uğurcan için verilebilecek bonservis bedeli 10-15 milyon euro. Bunun üstü zor olur Türkiye'den çıkışında.

'Avrupa Türkiye'yi çok takip etmiyor'

Türkiye ligi, Avrupa'dan çok takip edilen bir lig değil. Derbiler dışında maçların izlenebilirliği çok az. Türkiye'nin Uluslar Ligi'nde C Ligi'nde mücadele etmesi de transferi zorlaştırıyor. Sportif direktörler bu maçlarda scouting yapmıyorlar.

'Bazı rakamlara ulaştık'

Görüştüğüm kulüplerle şu noktaya geldim; sözel bir takım rakamlar telaffuz edildi. Sözel bir şekilde bu rakamlara ulaştık. Resmiyete dökülmeden her an değişebilir ama sözel bazı noktalara geldik.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal