10.11.2021-14:10 (Son Güncelleme:10.11.2021-15:02)


1

Galatasaray'a, UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya ile deplasmanda oynadığı mücadelede çıkan olaylar nedeniyle UEFA'dan ceza geldi.



2

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden takımlarımızdan Galatasaray, grup maçında Marsilya ile Fransa deplasmanında karşılaşmıştı. Galatasaray'ın rakibi ile oynadığı mücadele büyük ses getirmişti. Oynanılan mücadele 0-0'lık sonuçla biterken maça saha içinde yaşanılan olaylardan çok saha dışı olaylar damga vurmuştu.



3

Mücadelede Galatasaray tribünleri ile Marsilya tribünleri arasında gerilim baya bir artmıştı.



4

Marsilya ile Galatasaray arasındaki olaylı müsabakada Galatasaray taraftarlarının yaktığı meşaleler dolayısıyla kulübe para cezası verildi. 50 bin eoru'luk cezanın dışında Galatasaray, sıradaki iki deplasman karşılaşmasında da bilet satışı yapamayacak.



5

UEFA'nın, Galatasaray ile ilgili aldığı bu kararı ilk başta 18 Ekim'de verdiği fakat Galatasaray'ın itirazının ardından kararı yürürlüğe sokmadığı bildirildi. Konuyu görüşen UEFA Temyiz Komitesi, sarı kırmızılıların yaptığı bu itirazı görüştü ve yapılan itirazı reddetti.



6

UEFA'nın, Marsilya-Galatasaray maçıyla ilgili vemiş olduğu karar sarı kırmızılı cephede büyük tepki çekti. Verilen karar gerek Galatasaray takımında gerek Galatasaraylı taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı. Galatasaray'ın diğer iki deplasman maçında seyircisinden yoksun mücadele edecek olması Fatih Terim'in öğrencileri için büyük dezavantaj olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR