UEFA Şampiyonlar Ligi'ne Final Four sistemini mi getirecek? Turnuvada kritik gelişmeler yaşanıyor

İngiliz basınından çok çarpıcı iddialar geldi. Gelen son bilgiler doğrultusunda UEFA'nın, Şampiyonlar Ligi'nde uygulanmakta olan rövanşlı maç usulünü kaldırarak yarı finalde itibaren Final Four (Dörtlü Final) sistemini getirmek istediği belirtilmekte.

28.04.2022-12:14 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-16:53) UEFA Şampiyonlar Ligi'ne Final Four sistemini mi getirecek? Turnuvada kritik gelişmeler yaşanıyor

UEFA'nın çok önemli organizasyonu olan ve takımların katılmak için büyük uğraş verdiği Şampiyonlar Ligi ile ilgili oldukça sıcak gelişmeler yaşanıyor. Son olarak İngiliz basınında ortaya çıkan iddialar gündeme bomba gibi düştü. İngiltere'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Times, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde dörtlü final sistemine geleceğini aktardı.

Sistem uygulanmıştı

Son gelen bilgiler doğrultusunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1995 yılından bu yana uygulanan rövanşlı eliminasyon sistemi tarihe karışabilir. İngiliz basınından Times'ta yer alan habere göre UEFA, tıpkı 2020'de Portekiz'in başkenti Lizbon'da koronavirüs nedeniyle uygulandığı gibi bir Final Four (Dörtlü Final) sistemi gelebilir. 


Futbol dünyası bu habere dikkat kesildi

Bu uygulamanın 2024-25 sezonu itibariyle yürülüğe konmak istendiği ve 2 yarı final artı bir final olmak üzere 3 müsabakanın aynı şehirde ve bir hafta içerisinde oynatılmasının planlandığı aktarıldı. UEFA'nın bu konuda kulüplerin onay ve desteğini beklediği de haberde yer almakta. Ortaya çıkan gelişmeler gerek takımların gerek futbolseverlerin oldukça ilgisini çekmiş durumda. UEFA'nın bu anlamda yapacağı çalışmalar yakından takip edilmeye başlandı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal