Trabzonspor, Süper Lig'de kendi evinde Antalyaspor ve Altay'a yenilmezse büyük bir rekora imza atacak!

Süper Lig'de bu sezon sahasında yenilmeyen tek takım olan lider Trabzonspor bu unvanını Antalyaspor ve Altay maçlarında da sürdürmek istiyor. Fırtına ligde kalan iki karşılaşmada yenilmezse ilk defa kendi evinde bir sezonu ligde mağlubiyet almadan bitirmiş olacak.

28.04.2022-11:46 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-11:58)

Süper Lig lideri Trabzonspor'da herkes şampiyonluğa odaklanmış durumda. Takımın teknik direktörü Abdullah Avcı yönetiminde istatistikleri yerle bir ederek hedefine koşan Trabzonspor, kalan 4 karşılaşmada yeni bir rekor kırmanın hesaplarını yapmakta. 

Kendi evinde yenilgi yüzü görmedi

Cumartesi Antalyaspor karşılaşmasından bir puan bile alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek Trabzonspor, bu sezon ligde sahasında oynadığı 17 karşılaşmada ise hiç yenilgi yüzü görmedi. Karadeniz devi 17 maçın 8'inde geriye düşse de rakiplerine sahasında üç puan sevinci yaşatmadı. Bu periyotta 4 galibiyet, 4 beraberlik aldılar. Şimdiye kadar evinde 39 puan toplayarak son yılların ise en iyi iç saha performansını sergilediler.

Fırtına rekor peşinde olacak.

Yıllar sonra bir ilk

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan 2016-17 sezonunun ikinci yarısında ayrılıp geçtiği Akyazı'da 5.5 sezon sonra bir ilki de yaşamış olacak. Fırtına, ligde kalan iki karşılaşmada Antalyaspor ve Altay'a yenilmezse ilk kez yeni evinde bir sezonu ligde mağlubiyet almadan tamamlamış bulunacak. 

Karadeniz ekibi, 29 Ocak 2017'de Gaziantep maçıyla açtığı Şenol Güneş Stadı'nda 97 karşılaşmaya çıktı. Bu periyotta ise 21 yenilgi aldı. Trabzonspor, daha önce eski stadyumu Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 5 sezon iç sahada hiç kaybetmeme başarısı göstermişti.

Şampiyonluk ve rövanş maçı olacak

Antalyaspor ile cumartesi günü şampiyonluk maçına çıkacak olan Trabzonspor'un başka bir hesabı daha bulunuyor. Bu sezon 34 lig maçında iki kez yenilen Trabzonspor, ilk mağlubiyetini ise 16. haftada deplasmanda Antalya karşısında almıştı. Karadeniz devi bu hesabı da görmek istemekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal