UEFA Avrupa Ligi son 32 kura çekimi ne zaman ve hangi kanalda? Galatasaray’ın Avrupa Ligi muhtemel rakipleri kimler? 2023-2024 Avrupa Ligi Play-off kura çekim tarihi

UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşaması bugün oynanacak maçlarla birlikte tamamlanacak. Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 3. sırada tamamlayan ve yoluna Avrupa Ligi ile devam edecek olan Galatasaray’ın muhtemel rakipleri merak ediliyor. Peki UEFA Avrupa Ligi son 32 kura çekimi ne zaman ve hangi kanalda? Galatasaray’ın Avrupa Ligi muhtemel rakipleri kimler? İşte 2023-2024 Avrupa Ligi Play-off kura çekim tarihi ve muhtemel rakipler…

14.12.2023-17:29 - (Son Güncelleme: 14.12.2023-17:29)

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki rakibinin kim olacağı sorusu merak ediliyor. Avrupa Ligi’nde 2023-2024 sezonu grup aşaması karşılaşmaları, bugün oynanacak maçlarla birlikte sona erecek. Grup aşamasının bitmesiyle beraber eleme maçları oynanmaya başlanacak. Temsilcimiz Galatasaray’ın muhtemel rakipleri ve kura çekimi tarihi futbol severlerin gündemini meşgul eden detaylar arasında yer alıyor. Peki UEFA Avrupa Ligi son 32 kura çekimi Ne Zaman ve hangi kanalda? Galatasaray’ın Avrupa Ligi muhtemel rakipleri kimler?

UEFA Avrupa Ligi son 32 kura çekimi ne zaman ve hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna adlarını yazdıracak. İkinci sırada yer alan takımlar ise Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü sırada yer alan ekiplerle Play-off yani eski adıyla son 32 turu maçlarına çıkacak. Gruplarını üçüncü sırada tamamlayan ekipler ise UEFA Konferans Ligi’ndeki takımlarla eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu kura çekimi 18 Aralık 2023 Pazartesi günü yapılacak. Kura çekiminin yayınlanacağı kanal ise henüz belli olmadı.

Galatasaray Avrupa Ligi Muhtemel Rakipleri

Galatasaray’ın Avrupa Ligi muhtemel rakipleri kimler?

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki (Play-off) muhtemel rakipleri belli oldu. İşte Galatasaray’ın muhtemel rakipleri:

West Ham United / Freiburg (A Grubu)

Marsilya / Brighton (B Grubu)

Real Betis / Rangers / Sparta Prag (C Grubu)

Sporting Lisbon (D Grubu)

Toulouse / St. Gilloise (E Grubu)

Rennes / Villareal (F Grubu)

Slavia Prag / Roma (G Grubu)

Karabağ / Molde (H Grubu)

Galatasaray rakibiyle ilk maçını 15 Şubat’ta evinde, rövanş maçını ise 22 Şubat’ta deplasmanda yapacak. 

UEFA Avrupa Ligi maç takvimi

Play-off turunun tamamlanmasının ardından Avrupa Ligi'nde son 16 turunun kura çekimi 23 Şubat 2024'te gerçekleşecek.

Son 16 turunda ilk maçlar 7 Mart'ta, rövanş maçları ise 14 Mart'ta oynanacak.

Avrupa Ligi'nin çeyrek finalinde ise eşleşmeler 15 Mart'ta belli olacak. Aynı gün yarı final eşleşmelerinin de kura çekimi yapılacak.

Çeyrek finalde maçlar 11-18 Nisan'da, yarı final maçları ise 2-9 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi'de 2023/24 sezonunun finaline ise 22 Mayıs 2024'te Dublin'deki Aviva Stadyumu'nda ev sahipliği yapacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal