UEFA Avrupa Ligi Play-off turu kuraları çekildi: Galatasaray’ın son 32 turu rakibi belli oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde Play-off (Son 32) turu kura çekimi gerçekleşti. Bu turda yer alan Galatasaray’ın karşılaşacağı rakip de belli oldu. İşte detaylar…

18.12.2023-13:10 - (Son Güncelleme: 18.12.2023-17:28)

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nu 3. sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden temsilcimiz Galatasaray’ın son 32 turundaki rakibi bugün yapılan kura çekimi sonucunda belli oldu. 

Galatasaray’ın rakibi belli oldu

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Play-off turundaki rakibi bugün İsviçre’nin Nyon merkezinde yapılan kura çekimi sonucunda netleşti. 

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Play-Off turundaki rakibi Sparta Prag oldu

UEFA Avrupa Ligi Galatasaray

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden gelen takımlar arasında yer aldığı için rakibiyle ilk maçını 15 Şubat’ta Rams Park’ta, rövanş maçını ise 22 Şubat’ta deplasmanda oynayacak. Sarı kırmızılı takım turu geçmesi halinde son 16 turuna adını yazdıracak.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi ise 23 Şubat 2024 Cuma günü gerçekleştirilecek. 

UEFA Avrupa Ligi finali Ne Zaman ve nerede?

Avrupa Ligi’nin final karşılaşması ise 22 Mayıs 2024 tarihinde İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Aviva Stadyumu’nda oynanacak.

Galatasaray’ın bu sezonki Avrupa macerası

Galatasaray, bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundan başladı. Tüm elemeleri başarıyla geçen sarı kırmızılı takım A Grubu’nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile eşleşti. 

Grupta aldığı 1 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle üçüncü sırada yer alan Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi Play-off turundan devam edecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal