Uçuk Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir?

Uçak genelde dudak çevresinde görülen dış görünümü olumsuz etkilediği gibi çok faz acı veren bir enfeksiyondur. Peki, uçak tedavisi nasıl yapılır? İşte detaylar…

03.01.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-17:50)

Birçok sebepten dolayı ortaya çıkan uçuk ilk olarak kaşıntıyla kendini belli eder. Kaşıntının ardından ufak bir kabarcık şeklinde gözle görülür hale gelen uçukların içi sıvı dolu olur ve patladıklarında bir yara haline gelirler.

UÇUK TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Stres, yorgunluk, ateşli hastalıklar, güneşe veya soğuğa fazla maruz kalındığında ortaya çıkan uçukları tedavi etmenin birçok yöntemi vardır. Bunlardan ilki doktor önerisiyle verilen krem veya sprey ilaç kullanmaktır. Doğal bir yöntem olarak da içerisinde bulunan allisin maddesi sayesinde enfeksiyonlara karşı verilen mücadelede yardımcı olan sarımsak kullanılabilir. Bölgedeki virüslerin etkisini ortadan kaldırmak için de uçuğa sirke sürmek iyi bir yöntemdir. Bal ve sirke antiviral özelliklere sahip olduğu için bu ikiliyi karıştırarak pamuk vasıtasıyla lezyonlu bölgeye sürebilirsiniz. Asitli yapısıyla yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlayan limonu karbonatla karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı lezyonlu bölgeye uygulayın. Asitli bir karışım olduğu için sürerken biraz acı çekebilirsiniz ama lezyondan kısa sürede kurtulmanız mümkün olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal