Ücretsiz doğal gaz ne zamana kadar devam edecek? 2024 doğal gaz desteği uzatıldı mı? Bedava doğal gaz ne zaman bitiyor?

Kış soğuklarının bastırmasıyla beraber ücretsiz olarak verilen 25 metreküp doğal gaz uygulaması hakkındaki gelişmeler takip edilmeye başlandı. Hükümetin geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana devam ettirdiği desteğin ne zaman sona ereceği ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Peki Ücretsiz doğal gaz ne zamana kadar devam edecek? 2024 doğal gaz desteği uzatıldı mı? Bedava doğal gaz ne zaman bitiyor? Konu hakkında merak edilenler haberimizde…

05.02.2024-17:22 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:22)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ücretsiz doğal gaz kullanımı hakkında yaptığı açıklama sonrasında vatandaşlar arasında bedava doğal gaz desteğinin ne zaman kadar devam edeceği sorusu konuşulmaya başlandı. Mayıs 2023’ten bu yana devam eden söz konusu uygulama hakkındaki son gelişmeleri takip etmek isteyen vatandaşlar için detayları haberimizde derledik. Peki Ücretsiz doğal gaz ne zamana kadar devam edecek? 2024 doğal gaz desteği uzatıldı mı? Bedava doğal gaz ne zaman bitiyor?

2024 doğal gaz desteği uzatıldı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre hane başına sağlanan 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz desteği uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Erdoğan konu hakkında yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız evlerinde ısınma ve sıcak su ihtiyacı için kullandığı doğalgazı bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunuyoruz. Ortalama aylık 25 metreküp doğalgaz tüketimi için gerekli bedel, bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir.” dedi.

Ücretsiz Doğal Gaz

Ücretsiz doğal gaz ne zamana kadar devam edecek?

2023 yılının Mayıs ayından bu yana devam eden ücretsiz doğal gaz desteği uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihinde bitecek. Vatandaşlar, şu sıralarda 25 metreküp doğal gazın fiyatını öğrenme konusunda ilgili. Şehirden şehre ufak farklılıklar gösterse de, güncel olarak 25 metreküp doğal gazın fiyatı 120 ile 150 TL arasında değişiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal