EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 EKPSS tercih sonuçlarına nasıl bakılır? ÖSYM EKPSS 2024 tercih sonuç sorgulama ekranı

ÖSYM’nin düzenlediği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözler sonuçlara çevrildi. Engelli memur adayları ÖSYM’nin sonuç sorgulama ekranını erişime açmasını bekliyor. Peki EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 EKPSS tercih sonuçlarına nasıl bakılır? İşte ÖSYM EKPSS 2024 tercih sonuç sorgulama ekranı…

05.02.2024-17:00 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:00)

EKPSS tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar merak içerisinde ÖSYM’nin yapacağı son dakika açıklamalarını bekliyor. Engelli memur kadrosuna atanmayı hayal eden vatandaşlar meraklı bekleyişlerine devam ederken diğer yandan da EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 EKPSS tercih sonuçlarına nasıl bakılır? gibi soruların yanıtlarını öğrenmek gayreti içerisinde. 

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tercih sonuçlarının bu ay içerisinde ÖSYM tarafından erişime açılması bekleniyor. 

EKPSS yerleştirme işlemleri hakkında

Engelli adaylar, memur kadrolarına yerleştirme sürecinde EKPSS puanlarına odaklanacak. Birden fazla geçerli EKPSS puanı bulunan adaylar arasında en üst eğitim düzeyinden alınan en yüksek puan, değerlendirmede öncelikli olarak kullanılacak. Adaylar, tercih ettikleri kadrolara EKPSS puan sıralamasına göre yerleştirilecek. Eşit puana sahip adaylar arasında öncelik, mezuniyet tarihine göre önce mezun olan adaya verilecek, bu durumda da eşitlik devam ediyorsa yaşça büyük adaya öncelik tanınacaktır.

EKPSS 2024

Geçerli birden fazla EKPSS puanı bulunan adaylar, yerleştirmelerde en yüksek puanı aldıkları en üst eğitim düzeyinden olan puanlarını kullanacak. Yerleştirme sürecinde adaylar, puanlarına ve tercih sıralamalarına bağlı olarak kadrolara yerleştirilecek. Yüksek puana sahip adaylar öncelikle tercih ettikleri kadrolara yerleştirilecek, bu nedenle birinci tercihine yerleşemeyen adaylar ikinci tercihlerine, ikinci tercihlerine yerleşemeyen adaylar ise üçüncü tercihlerine yönlendirilecek. Bu süreç, yerleştirmeler tamamlanana kadar devam edecektir. Eğer bir adayın son tercihine de daha yüksek puana sahip başka bir aday yerleştirilirse, bu durumda aday herhangi bir kadroya yerleştirilemeyecek.

2024 EKPSS tercih sonuçlarına nasıl bakılır?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulayabilecekler. Yerleştirme sonuçlarına dair adaylara ve kurumlara herhangi bir belge posta ile gönderilmeyecek. Kurumlar, yerleştirme bilgilerine erişim sağlamak için mevcut internet erişim şifrelerini kullanacak. İnternet erişim şifresi olmayan kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezi'nden (444 67 96) erişim şifresi talep etmeleri gerekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal