Üç Yemek Kaşığı Tüketmek Yeterli!

Yapılan araştırmalar sonucunda cevizin insan sağlığına faydaları bir kez daha kanıtlandı. Ceviz, özellikle beyin gelişimine katkıları ile biliniyor. Fakat yapılan araştırmalar sonucu ceviz tüketiminin kısa sürede vücuda etki ettiği ve damarları temizlediği anlaşıldı. İşte cevizin bilmediğiniz faydaları…

11.02.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-12:33) Üç Yemek Kaşığı Tüketmek Yeterli!

Hemen herkes cevizin beyin gelişimine katkı sağladığını biliyor. Fakat cevizin faydaları bununla sınırlı değil. İşte cevizin bilmediğiniz faydaları…

CEVİZİN BİLMEDİĞİNİZ FAYDALARI

Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, riski yüksek oranda düşürüyor ve kalp krizine karşı düzenli olarak koruyor. Yapılan araştırmada insanların bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi. Cevizin ve ceviz yağının kalbe faydalarını ortaya koyan araştırmanın sonucu; bunların düzenli tüketiminin kardiyovasküler hastalıklardan koruduğu yönündeydi. Pennsylvania'da Penn State University'nin beslenme profesörü Dr. Penny Kris Eterton, "Sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gün tüketerek kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltabilirsiniz," diyor. Günde sadece 3 yemek kaşığı (51 g) ceviz yağı içerseniz kan damarlarının kondisyonu 4 saat içinde gelişmiş oluyor. Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok faydalı olduğu da kanıtlandı. Bu hücreler kan damarlarını hizalıyor ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynuyor.

KALP VE DAMARLARA FAYDALARI

Sağlıklı bir yaşamın parçası olarak ceviz yemek kalp için oldukça faydalıdır. Doymamış yağ asitleri ve diğer besinleri içeren ceviz önemli bir aperatif yiyecektir. Eğer kalp sağlığı ile ilgili sorununuz varsa doğru tüketilmesi durumunda cevizin faydasını göreceksiniz.

KEMİKLERE FAYDALARI

Bazı uzmanlar cevizde bulunan kalori miktarının kiloya neden olacağını iddia ediyor fakat buna karşılık büyük bir çoğunluk ise aşırıya kaçılmadığı sürece cevizin içerdiği kalorinin kemiklerin güçlenmesine katkı sağladığını belirtmektedir. Ayrıca ceviz tüketiminden sonra meydana gelen kalorinin vücut tarafından depolanmadığı belirtiliyor.

CİLDE OLAN FAYDALARI

Omega-3 ve zengin bakır içeren ceviz cilt içinde oldukça faydalıdır. Her gün 2-3 ceviz tüketimi cildin elastikliğini arttırır ve ciltteki hücrelerin canlı kalmalarına yardımcı olur.

BEYİNE FAYDALARI

Ceviz linoleik, alfa linoleik ile birlikte vitamin E ve B6 vitaminlerini içerdiğinden dolayı sinir sitemlerine olumlu yönde etki eder. Bilim adamları besin maddeleri hangi organa benziyor ise o organa faydalı olduğu yönünde iddiaları var ki ceviz de görüntü olarak beyne benziyor. Ancak cevizin beyine benzemenin ötesinde ciddi anlamda beyne faydaları bulunuyor. Özellikle stres ile mücadelede antidepresan görevini üstlenen ceviz, uyku sorunu olanlar için de tüketilmesi ideal bir besindir. Yatmadan önce yenilen ceviz, içerdiği triptofan yardımı ile uyku sorununuzu çözebilir.

DİYABETE FAYDALARI

Diyabet hastalığında karşılaşılan en sık sorun kan şekerinin yükselmesidir. Ceviz ise kan şekerinin makul seviyelerde kalmasına yardımcı olmaktadır. Böylece diyabet hastalarının kalp hastalığına da yakalanma riskini düşürmektedir.

KOLESTEROLE FAYDALARI

Günlük 4-5 tane ceviz tüketmek kolesterolü düşürür. İyi kolesterol seviyeni yükseltir ve kötü kolesterol yükselmesine engel olur. Bununla birlikte damarların çevresini temizler ve genişlemelerini sağlar, böylece kalp hastalıklarına yakalanma riskini de azaltır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal