Üç Çocuk Annesi Bisiklet Eğitmeni Destek İstiyor

Mardin'in Derek ilçesinde bisiklet tutkusuyla tanınan 3 çocuk annesi Sevdet Baki 5 ayda 72 kadına bisiklet sürmeyi öğretti.

13.10.2021-10:48 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-17:53) Üç Çocuk Annesi Bisiklet Eğitmeni Destek İstiyor

Koronavirüs pandemisinden önce iş nedeniyle Diyarbakır'da yaşayan Sevdet Baki pandemi ile birlikte memleketi Mardin Derik'e yerleşti.  Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Sevdet Baki, bisikletli yaptığı paylaşımlardan olumlu geri dönüş aldı. Mayıs ayından beri 72 kadına bisiklet kullanmayı öğreten Sevdet Baki'ye olan ilgi her geçen gün artıyor.


50 KİŞİ EĞİTİM SIRASI BEKLİYOR

50 kişinin eğitim sırası beklediğini aktaran Sevdet Baki, sadece bir bisikleti olduğunu ve bununla eğitim verdiğini belirtti. İnsanların kadın bisiklet sürücülerini fark etmelerinin zaman alacağını belirtti. Bisiklet sürmeyi öğrettiği kadınlarla birlikte Süslü Kadınlar Bisiklet Turnuvası'nda yarışan Sevdet Baki öğrencileriyle yarışmanın farklı bir gurur olduğunu söyledi.



DOĞA SPORLARI YAPMAK İSTİYORUZ

Bisiklet sürmenin hayatındaki en sevdiği hobisi olduğunu ifade eden Sevdet Baki sözlerine şu şekilde devam etti; " Derik Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü'nü kurdum. Başkanı da benim. İleride doğa sporları da yapacağız inşallah. Bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Şimdiye dek tek bir bisiklet ile kendi imkanlarımla bu işi yaptım ve 72 kadına bisiklet sürmeyi öğrettim. İlçe kaymakamı Evren Çakır bize gereken desteği vereceğini söyledi. Çok mutlu olduk." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal