Şırnak’ta KOSGBB’den Destek Alan Genç Kadın Kendi İşinin Patronu Oldu

Şırnak’ta yaşayan Erkan ailesinin geçimini sağlayan Abdi Erkan, geçirdiği iş kazası sınrasında çalışamaz hale gelince, eşi Hayal Erkan KOSGEB'den aldığı destekle yeni bir iş kurarak ailesine bakmaya başladı.

27.09.2021-11:41 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-11:41) Şırnak’ta KOSGBB’den Destek Alan Genç Kadın Kendi İşinin Patronu Oldu

Şırnak’ta yaşan ve 5 çocukları olan Erkan çifti, Abdi Erkan’ın kömür ocaklarında çalıştığı sırada geçirdiği iş kazası sonrası çalışamaz hale gelmesiyle zor günler yaşamaya başladı. Evin yükü ve 5 çocuğun eğitim masraflarının Hayal Erkan’a kalması sonrasında, genç kadın çareyi yeni iş kurmakta buldu. KOSGEB'den aldığı destekle iş kuran Hayal Erkan, kahve yapıp satmaya başladı ve kısa süre içinde oldukça başarılı oldu. Tüm evin geçim yükünü sırtlanan Hayal Erkan, kendi işinin patronu oldu. 

ŞIRNAK’TA YAŞAYAN KADIN KOSGBB DESTEĞİ İLE KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

Eşinin 2017 yılında iş kazası geçirmesi sonrası zor günler yaşayan ve geçinme sıkıntısı çeken Erkan çifti, iş imkanlarının kısıtlı olduğu Şırnak’ta KOSGBB desteği ile kendi işlerini kurdular. Bütüne evin yükünü sırtlanan 5 çocuk annesi Hayal Erkan, aldığı destekle menengiç kahvesi yapıp satmaya başladı. Kısa süre içinde işleri artan Hayal, kendi işinin patronu oldu. 


İlk olarak ilkel yöntemlere evinde kahve yapıp geçimlerini sağlamaya çalışan Hayal Erkan, işini büyütmeye karar vererek KOSGBB’den yüzde 90 hibe desteği ile kahve makinalarını alarak işleri büyüttü. Geçirdiği kaza sonrası çalışamaz raporu alan Abdi Erkan ise, eşinin yanında çalışmaya başlayarak, kurdukları işi kısa sürede büyüttü. 

BEN ÜRETİYORUM, EŞİM SATIYOR

Öncelikle eve gelen misafirlere menengiç kahvesi yapmaya başladığını daha sonra kahveye olan talebin artması üzerine böyle bir işe girmeye karar verdiklerini dile getiren Hayal Erkan, ‘Dostlarımız kahve satın alınca çocukların okul ihtiyacı karşılandı. Eşim de iyileşti’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal