İngiltere Aşının Yan Etkilerini Açıkladı!

Koronavirüs salgını ile mücadele hız kesmeden devam ederken dünyanın farklı noktalarından takviye aşı kararları gelirken İngiltere Sağlık Bakanlığı aşıların 4 yan etkisini açıkladı.

27.09.2021-11:37 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-11:51) İngiltere Aşının Yan Etkilerini Açıkladı!

Dünya'yı kasıp kavuran ve artık küresel bir sorun haline gelen koronavirüs salgınının etkileri devam ediyor. 2019 yılının son aylarında ortaya çıkan ve 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alrak birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan, son yılların en büyük salgını koronavirüs pandemisiyle ilgili  İngiltere Sağlık Bakanlığı aşıların 4 yan etkisini açıkladı.

TAKVİYE AŞI KARARI ALINDI

Dünyanın pek çok noktasında Delta varyantı sonrası belirli bir yaş üzeri kişiler için takviye aşı kararı alındı. Bu ülkelerden birisi olan İngiltere'den ise tabiri caizse yüreklere su serpen bir açıklama geldi.

AŞI OLDUKTAN SONRA GÖRÜLEN 4 YAN ETKİ

Aşı karşıtlarının sayısız iddiasına ev sahipliği yapan aşı ile ilgili İngiltere son noktayı koydu. İngiltere Hükümeti'nin web sitesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen, aşı olduktan sonra en sık görülen 4 yan etkiye yer verildi.

İngiliz Express gazetesinin burada yer alan bilgilerden derlediği haberine göre, Enjeksiyon yapılan kolda ağrı, yorgunluk, baş ağrısı ve hafif soğuk algınlığı semptomları aşı olduktan sonra görülen en yaygın 4 yan etki arasında yer alıyor.

UZUN SÜRELİ YÜKSEK ATEŞ OLAĞANDIŞIDIR

Destekleyici dozun önceki dozlar ile aynı yan etkilere sahip olacağının belirtildiği açıklamada  bir uyarıya yer verildi. Uyarıda  ''Uzun süreli yüksek ateş olağandışıdır ve Kovid-19 veya başka bir enfeksiyonunuz olduğunu gösterebilir.'' ifadeleri yer aldı.

AŞI YAPILMADIĞINDA YAN ETKİLER DAHA CİDDİ 

Kovid-19 aşısının hafif yan etkilerine dikkat eden uzmanlar, aşı yapılmadığı takdirde yan etkilerin çok daha ciddi olacağına dikkat çekiyor.

KOVİD-19'UN CİDDİ ETKİLERİ

Kovid-19'un ciddi etkileri arasında solunum güçlüğü veya nefes darlığı, göğüs ağrısı veya göğüste baskı, konuşma veya hareket kaybı,ishal, konjunktivit, baş ağrısı, tat alma veya koku duyusunun kaybı ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi gösteriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal