Kovid-19’a Karşı Gelişim Gösteren Antikorlar Kansere Zarar Verebiliyor!

Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre Kovid-19’a karşı gelişim gösteren antikorlar, kansere zarar verebiliyor. Fakat 14 gün içinde tümörü yok etmesi gibi bir durum bulunmuyor.

15.09.2021-15:32 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-16:26) Kovid-19’a Karşı Gelişim Gösteren Antikorlar Kansere Zarar Verebiliyor!

Akciğer kanseri teşhisinin ardından, Kovid-19 testi sonucu pozitif olan ve ‘koronavirüsün akciğer kanserini taklit ettiği’ tespit edilen Kahramanmaraşlı N.T.’nin (52) hastalık tablosu merak ediliyor.

Şehir dışında çalışmakta olan N.T., göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Hastanede çekilen tomografide sağ akciğerinde 4 santimetre çapında tümöre rastlandı. Kanser şüphesiyle gerçekleştirilen ileri tetkiklerin ardından, N.T.’ye akciğer kanseri teşhisi konuldu. Acil ameliyat kararı verilen N.T.’nin ameliyattan önce Kovid-19 testi pozitif çıktığı için ameliyatı ertelendi. Salgın tedavisine başlanmış olan N.T.’nin son testi negatif çıkınca ise koronavirüsün kanseri taklit ettiği ortaya çıktı. Meydana gelen ilginç tablo ile ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar bu duruma benzeyen yanıltıcı tablolara daha öncesinde rastladıklarını belirtti. N.T.’nin durumu için ise tıp dünyasında ilk olması gibi bir durumun bulunmadığını söylediler.

ÇOK NADİR OLARAK GÖRÜLEBİLİR

Uzmanlar, akciğer lezyonlarının pek çok patolojiyi taklit ettiğini belirtiyor. Ayrıca, Kovid-19 akciğer tutulumunun kanserle karışma ihtimalinin çok nadir olduğunu, bu lezyon için direkt olarak ameliyatın yapılmasının imkansız olduğunu belirtiyorlar.

KANSER HÜCRELERİNİ KÜÇÜLTEBİLİYOR

Uzmanlar, Kovid-19, zatürre tablosunda akciğer kanserini taklit etme ihtimalinin bulunduğunu fakat hastanın durumunun 14 günde değişmesinin soru işaretlerine sebep verdiğini belirtiyorlar. Daha önce, kanser teşhisi konulan bir hastanın Kovid-19 tedavisi sırasında, kanser hücrelerinin küçüldüğüne şahit olduklarını ancak Kovid-19’a karşı gelişen antikorların ise kansere zarar verebileceğini belirtiyorlar. Fakat 14 günlük süre içinde bu durumun oluşmasının imkansız olduğunu belirtiyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal