Twitter'ın En Çok Konuşulan Sanatçıları Kim?

Dünya çapına hızla yayınlan K-pop, sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri olmaya devam ediyor. Milyonlarca hayranı bulunan K-pop yıldızları özellikle Twitter'ın gündeminden düşmezken son açıklanan verilerle en çok konuşulan sanatçılar belli oldu. Peki en çok konuşulan K-pop sanatçıları kim?

04.02.2021-13:39 - (Son Güncelleme: 04.02.2021-13:39) Twitter'ın En Çok Konuşulan Sanatçıları Kim?

90'lı yıllarda Kore'yi etkisi altına alan ve 2010'lu yıllarda dünyaya yayılan K-pop, sosyal medyanın gündeminde olamaya devam ediyor. Özellikle Twitter 'da çok sayıda hayran kitlesi olan gruplar, zirveyi kaptırmıyor.

Twitter tarafından son yayınlanan verilerde 2020'nin en çok konuşulan K-pop sanatçıları açıklanırken hangi grupların listede olduğu merak konusu oldu. Bunun yanı sıra açıklanan verilere göre 2020'de K-pop hakkında 6,7 milyar tweet atıldı. İşte Twitter'ın en çok konuşulan K-pop grupları...

1.BTS

Dünya çapında tanınan ve Amerikan televizyonlarında günümüzün The Beatles'ı olarak tanıtılan BTS, zirveyi kimseye vermedi. 2020'den bu zamana kadar Twitter'ın en çok konuşulan K-pop sanatçısı BTS olurken en çok konuşulan albümler listesinde de ilk dördün BTS albümleri olduğu paylaşıldı.

2.NCT

SM eğlence şirketi tarafından kurulan NCT, 2020'den bu zamana kadar en çok konuşulan 2. K-pop grubu oldu. NCT, çıkış yaptığı yıl olan 2016'dan beri hem ana grup hem de alt grupları ile en çok dikkat çeken K-pop erkek grubu olarak biliniyor.

3.EXO

2012 yılında resmi olarak çıkışını yapan EXO, aynı yıldan beri Kore müzik sektörünün en çok dikkat çeken grubu olurken 2020 yılında grup olarak faaliyette bulunmadılar. Ancak buna rağmen Twitter'ın en çok konuşulan gruplarının başında gelmeye devam ediyor.

Bazı grup üyelerinin askerlik hizmetinde bulunmasından dolayı grup faaliyetlerine ara veren EXO'nun önümüzdeki zamanlarda yeniden bir albüm çıkarması bekleniyor.

4. BLACKPINK

YG Entertainment tarafından kurulan Blackpink, listenin ilk 5'indeki tek kız grubu olarak dikkat çekiyor. 'The Show' adındaki çevrimiçi konseriyle sosyal medyayı ayağa kaldıran K-pop kız grubu, dünya çapında da en çok izlenen sanatçılar arasında da yer alıyor.

Grubun hayran kitlesi 'Blink' ise üyelerden biri olan Rosé'nin solo çıkışını bekliyor.

5. GOT7

JYP Entertainment ile olan sözleşmesini grupça sonlandıran ve yollarına 7 üye birlikte devam eden GOT7, Twitter'ın en çok konuşulan gruplarından biri olmaya devam ediyor. Hayran kitlesi 'IGOT7' tarafından eski şirketin yetersiz promosyon yapması ifade edilirken GOT7'ın dünya çapında en çok konuşulan sanatçılar arasında yer alması grubun popülerliğini ortaya koyuyor.

Listenin devamı ise şöyle;

6.TREASURE

7.SEVENTEEN

8.TXT

9. TWICE

10. ATEEZ

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal