Twitter’de çalışan krizi derinleşiyor: İş gücü yüzde 90 azaldı

Elon Musk’ın devralmasından bu yana sosyal medya platformu Twitter’da yaşanan çalışan krizi derinleşiyor. Birçok rapora göre şirkette iş gücü sayısı yüzde 90’lık bir azalma yaşanırken, geriye sadece 1000 tam zamanlı çalışan kaldı. Fakat çalışan sayısının çok daha düşük olduğu ve bu durumun güvenlik anlamında ciddi sorunlara yol açacağı söyleniyor.

05.05.2023-11:21 - (Son Güncelleme: 05.05.2023-17:26) Twitter’de çalışan krizi derinleşiyor: İş gücü yüzde 90 azaldı

Sosyal medya platformu Twitter’da yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Elon Musk’ın devralmasından bu yana çeşitli problemler yaşayan platformda bu kez de çalışan krizi kendisini gösterdi. Bazı raporlara göre, şirkette iş gücü sayısı yüzde 90’lık bir azalma yaşanırken, geriye sadece 1000 tam zamanlı çalışan kaldı. Fakat çalışan sayısının çok daha düşük olduğu ve bu durumun güvenlik anlamında ciddi sorunlara yol açacağı söyleniyor. 

İş gücü yüzde 90 azaldı

TRT Haber'in haberine göre, Musk'ın bu yılın başlarında görevi devralmasından bu yana Twitter'ın işgücünün yaklaşık yüzde 90 oranında azaldığı anlamına geliyor.

Yüzlerce işçi, işten çıkarmalardan önce çoktan ayrılmış ve şirketten yaklaşık 500 mühendis gitmişti.

Twitter Çalışan Krizi

ABD medyasında yer alan haberlere göre kalan az sayıdaki çalışan, düzenli olarak performans değerlendirmeleri yapılarak, değişen talepleri karşılamak ve krizleri yönetmek için sürekli baskı altında kalıyor.

Konuya aşina olan kişiler ayrıca, haftalık çalışan incelemelerinden sonra işten çıkarmaların yaygın olduğunu ve çok az açıklama yapıldığını veya hiç açıklama yapılmadan işe son verildiğini söylüyor.

Musk'ın Ekim 2022'deki ilk büyük ölçekli işten çıkarmalarının zirvesi sırasında birçok uzman, bu yaygın işten çıkarmaların milyonlarca kullanıcıyı, sosyal ağın veri güvenliği ve içerik denetleme kollarını önemli ölçüde etkileyeceğini tahmin etti.

Forbes ayrıca, şirketin iş gücünde amaçlanan azaltmanın veri merkezleri de dahil olmak üzere çok önemli altyapıyı içerdiğinin altını çiziyor.

Bu, veri koruma önlemlerini karmaşıklaştırabilir ve günlük tahmini 200 milyon aktif Twitter kullanıcısı için güvenlik risklerine karşı korunmayı daha zor hale getirebilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal