Twitter'dan Hamaney'e Kısıtlama

Twitter'ın ABD Başkanı Donald Trump'a kısıtlama uygulaması dünya genelinde hala tartışılmaya devam ederken, sosyal medya devi bir kısıtlama kararı daha alarak İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in tweetini sildi.

09.01.2021-00:28 - (Son Güncelleme: 09.01.2021-00:26) Twitter'dan Hamaney'e Kısıtlama

Sosyal medya devi Twitter, İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ABD ve İngiltere üretimi koronavirüs aşılarının güvensiz olduğunu belirttiği tweetini sildi.

Twitter'dan yapılan açıklamada söz konusu paylaşımın Twitter kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığı belirtilirken birçok kullanıcı Hamaney'in twitter hesabını kapatması yönünde yorumlarda bulundu.

'HAMANEY AŞILARA GÜVENMİYOR'

ABD ve İngiltere tarafından üretilen aşılara güvenmediğini söyleyen Hamaney, 'Amerikan ve İngiliz aşılarının ülkeye girişi yasaktır. Bunu yetkililere söyledim, şimdi de kamuoyuna açıklıyorum.' demişti.

Hamaney, 1985'te 400'ü aşkın kişinin ölümüne yol açan 'kirli kan skandalına' karışan Fransa'ya da aşı hususunda güvenmediğini belirtimişti.

'AŞI ALIMI İPTAL EDİLDİ'

İran liderinin açıklamasının ardından İran Kızılayı, ABD'deki İranlılar aracılığıyla Pfizer şirketinden alınan 150 bin doz koronavirüs aşısının alımının iptal edildiğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal