Joe Biden'dan Donald Trump'a Ağır Sözler

ABD'de başkanlık gerilimi devam ediyor. ABD'nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamalarda Donald Trump için ağır sözler kullandı.

08.01.2021-23:56 - (Son Güncelleme: 08.01.2021-23:55) Joe Biden'dan Donald Trump'a Ağır Sözler

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün 20 Ocak'ta gerçekleştirilecek törene katılmayacağını açıklamasının ardından, ABD'nin Delaware eyaletinde kabinesine seçtiği isimleri tanıtan Joe Biden konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda,' Donald Trump'ın 20 Ocak'taki yemin törenine gelmesini istemediğini ancak Başkan Yardımcısı Mike Pence'i orada görmekten onur duyacaklarını' belirtti.

Sözlerine ABD Kongresi baskını sırasında hayatını kaybeden polisin yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Biden, sorumluların hesap vereceğini vurguladı.

'TRUMP, BAŞKAN OLARAK HİZMET ETMEYE UYGUN DEĞİL'

Trump'ın yemin törenine katılmayacak olmasını da yorumlayan Biden,'Trump’ın yemin törenine katılmaması iyi bir şey, ben o şahsın suçlamalarına cevap vermeyeceğim, yeni yönetim, Trump suçlamalarına değil, salgın ve ekonomiye odaklanacak, Trump, Başkan olarak hizmet etmeye uygun değil' dedi.

'TRUMP'IN AZLEDİLMESİ'

Joe Biden, Trump'ın azledilmesini istiyor musunuz? sorusuna ise, Bu kararı vermenin yetkisi bende değil Kongrenin tasarrufundadır. Biz koronavirüs gündeminin aciliyetine odaklanıyoruz' dedi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal