Twitter'da, Türkiye için yeni 'Yanıt İstemleri' özelliği! Peki bu özellik nedir? Ne işe yarar? Güncelleme ne zaman gelecek?

Twitter, zararlı olma ihtimali olan paylaşımlardan önce kullanıcıyı uyardığı Reply Prompts (Yanıt İstemleri) özelliğini Türkiye'de devreye sokuyor. Öncelerinde ABD ve Brezilya'da denenen özellik hakaret, nefret söylemi veya kaba dil gibi ifadeleri içeren paylaşımların azalmasını sağladı.

04.08.2022-16:58 - (Son Güncelleme: 04.08.2022-16:58) Twitter'da, Türkiye için yeni 'Yanıt İstemleri' özelliği! Peki bu özellik nedir? Ne işe yarar? Güncelleme ne zaman gelecek?

Twitter, Yanıt İstemleri özelliğini Twitter'ı Türkçe kullanan kullanıcıları için aktif hale getirecek. Söz konusu özelliğin başarılı geçen deneme sürecinden ardından, bu özelliğin 2 Ağustos'tan itibaren İOS, Android ve Web için globalde Twitter'ı Türkçe dil özelliğinde kullanan kullanıcılarının tümüne sunacağını duyurdu. Twitter, bu özelliği 2022'in başından bu yana, dünyanın çeşitli bölgelerinde testlerde bulunuyordu. Yanıt İstemleri özelliği, bir Tweet'e yanıt olarak zararlı olunabilecek bir dil (hakaret, kaba dil veya nefret içeren sözler) algıladığımızda görülüyor.


 Bu özellik, insanlara yazdıklarını yeniden düşünme fırsatı ve potansiyel olarak yanıtı silme veya düzeltme şansı veriyor. Twitter'ın yaptığı açıklamada, Yanıt İstemleri özelliğinin geçen yıl ABD ve Brezilya'da denendiği ifade edildi. Şirketin verilerine göre ABD'de bu uyarıyı alan uygulama kullanıcıların yüzde 30'u paylaşımını yeniden düzenlerken ya da silerken, Brezilya'da bu oran yüzde 47 oldu. Twitter, 'Bu özelliği Türkçe olarak test ettikten sonra, tüm dünyada Türkçe dil ayarlarına sahip olan herkese sunmaya hazırız. Bu başarıyı dünyanın her yerindeki insanların Twitter'daki deneyimlerine yansıtmak amacıyla bu özelliği farklı pazarlarda ve dillerde de test etmeye devam edeceğiz.' şeklinde açıklamalar yaptı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal