2013 yılında 180 milyon değerindeki Bitcoinleri çöpe attı! Şimdi her yerde onu arıyor

Yıllar öncesinde çöpe attığı ve içinde tam 182.2 milyon dolar değerinde Bitcoin bulunan sabit diski her yerde arayan İngiliz James Howells, yapay zeka ile aramaya başladı. Sabit diskin içerisinde bulunan Bitcoin'i 2013 yılında çöpe attığı ifade edildi.

03.08.2022-14:11 - (Son Güncelleme: 03.08.2022-14:11) 2013 yılında 180 milyon değerindeki Bitcoinleri çöpe attı! Şimdi her yerde onu arıyor

İngiliz bilgisayar mühendisi James Howells, seneler öncesinde çöpe attığı ve içerisnde 182.2 milyon değerinde Bitcoin bulunan sabit diski yapay zeka ile aramaya başladı. Kendisinin söylediklerine göre aradığı sabit disk Galler'in güneyinde yer alan Newport'ta olan bir çöp sahasında olduğunu iddia etti. Aksam.com.tr'nin The Guardian'dan açıkladığı habere göre; Howells, yıllar içerisinde sürekli olarak çöp sahasının aranması için taleplerde bulundu. Çevresel kaygılar sebebiyle talebi geri çevrilen mühendisin alternatif çözüm yolları bulmak zorunda kaldı.

Robatik kod ile aranacak

Robotik kod ile aranacak

Yaşanılan gelişmelerin üzerine James Howells, bir yapay zeka şirketi ile anlaşmış ve şirket, içerisinde 8 bin Bitcoin bulunan sabit diski bulabilmek için bir robotik kod geliştirdi. Çöp sahasının ayrıca, güvenlik endişeleri nedeniyle robot köpekler tarafından izleneceği belirtildi. Öte yandan; Howells, bu yöntem sayesi ile sabit diskinin 9 ay içerisinde bulanabileceği ön görülüyor. Edinilen bilgiye göre belediye meclisinin, henüz arama planına izin vermediği iddia ediliyor.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal