Twitter sahibi kimdir? Twitter kime ait? Jack Dorsey kimdir?

Dünya çapında milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan ve en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın sahibi merak konusu olmuş durumda.Twitter sahibi kimdir? Twitter kime ait? Jack Dorsey kimdir?İşte merak edilen detayların tümü sayfamızda yer almaktadır.

16.04.2022-00:04 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-00:04) Twitter sahibi kimdir? Twitter kime ait? Jack Dorsey kimdir?

Dünya çapında milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan ve en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın sahibi merak konusu olmuş durumda.Özgürce her düşüncelerimizi yazarak ifade edebildiğimiz bir platform olan Twitter tüm genç neslin en çok sevdiği uygulamaların başında gelmektedir.

Twitter sahibi kimdir? Twitter kime ait? Jack Dorsey kimdir?

Twitter sahibi kimdir? Twitter kime ait? 

 Jack Dorsey 1976 senesinde Amerika Birleşik Devletinde,orta yollu normal bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmiştir.

Öğrencilik yıllarında da normal bir okul hayatı süren Jack Dorsey,Bishop DuBourg Lisesi'nde daha 15 yaşındayken okul kütüphanesinin içinde yer alan bilgisayarlarda bir yazılım geliştirmişti.Bu yazılım hala günümüzde bazı şirketler tarafında kullanılmaya devam edilmektedir.Dijital bir sistem olan bu sistemle Taksi şöförlerini,sevkiyat araçlarını ve diğer organize çalışan araç filolarını koordine edilebiliyordu.

Twitter kime ait? Jack Dorsey kimdir?

Jack Dorsey Kimdir?

Kekemelik yaşadığı için çocukken içine kapanık bir çocukluk geçirerek hiç konuşmadı.İlk işe başlaması da şirketi hackle'mesi sonucu oldu.Şimdilerde ise onu tanımayan hiç kimse neredeyse bulunmamakta.Bulduğu harika fikri işe dönüştürmesiyle Twitter kurucusu olan Jack Dorsey,ilginç hayat hikayesiyle herkes tarafından merak edilmektedir.2006 senesinde mesajlaşma durumuna tekrar odaklanarak en uygun olacak olan bu modelin sms olduğuna karar vermiş bulundu.Sonrasında kısa mesajlaşma durumunu web sistemine uygulayarak şimdilerde milyon kullanıcılara sahip olan Twitter uygulamasının oluşmasını sağladı.

21 Mart 2006 tarihinde Twitter'ı kuran Jack Dorsey ilk twetti'nide o gün atmıştır.Attığı ilk twitte ise “just setting up my twttr.“ (twttr'ımı kuruyorum'.) yazmıştır.2006 yılında kurulduğunda 8 çalışanı bulunurken,2015 senesinde ise 600 kişiden fazla çalışanı bulunmaktaydı.Her bir tweet için 0,043 TL para kazanıyorlardı.

2018 tarihinde yapmış olduğu bir röportajında günde 2 saat Twitter'da vakit geçirmiş olduğunu,başka hiç bir şekilde tablet ve bilgisayar kullanmadığını,her işlerinin telefon ile hallettiğini ve haftada bir evden işlerini yürüttüğünü açıklamıştır.Her salı günü zamanı ise evinde mutfakta vakit geçirmeyi sevdiğini'de belirtmiştir.Jack Dorsey, Covid-19 virüsü salgını zamanında küresel ölçekte mücadele için 1 milyar dolarlık rekor bağışında bulunmuştur.Salgın bittikten sonrada kız çocukları için sağlık ve eğitimleri için yardımlarının devam edeceğini söylemiştir. 

Jack Dorsey kimdir?

İş hayatının haricinde özel yaşantısıyla'da gündemden düşmeyen Dorsey,sağlıklı kalabilmek ve iş hayatında daha iyi performans gösterebilmek için baya emek sarf ediyor.Güne buz dolu suyla banyo yaparak başlayan Dorsey,“hiçbir şey bana, oda sıcaklığından çıkıp buz gibi banyoya girmenin verdiği zihinsel özgüveni veremez, eğer bu kadar küçük görünen ama can yakan bir şeyi yapmaya iradem varsa, hemen her şeyi yapabileceğimi hissediyorum“ demektedir.Şimdi 43 yaşında bulunan Dorsey,20 senedir meditasyon ile uğraştığını,günde sadece 1 öğün yediğini ve hafta sonu ağzına yemek sürmediğini söylüyor.

Jack Dorsey, halen ünlü sosyal medya platformunun hem de küçük işletmeler için ödeme altyapısı hizmeti sunan Square'nin CEO'luğunu yapmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal