Tuz Gölü flamingo cennetine dönecek! Bakanlık harekete geçti

Türkiye'nin önemli kuş türlerinden olan ''Flamingolar'' son dönemlerde gündemde yer alırken acil koruma altına alınacağı haberleri yayıldı. Tuz Gölü'nün flamingoların evi haline geleceği çalışmaları başlarken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tuz Gölü'nün flamingo cennetine dönüşmesi içinde harekete geçildi.

26.07.2022-19:12 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-19:12)

Gündemde yer alan Tuz Gölü ve flamingolara göre düzenlenen toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, tarafından önemli adımlar atılacağı duyuruldu. Flamingo Kuş Yaşam Alanı'na ilişkin detaylar haberimizde yer almaktadır.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, son günlerin gündeminde yer alan Tuz Gölü flamingolar için açıklamalarda bulundu. Uçan, “Bakanlığımızca suyun artırılması ve su kaynaklarının ulaştırılmasıyla ilgili her türlü önlem titizlikle alınmaktadır” ifadesini kullandı. Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki Flamingo Kuş Yaşam Alanı’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Tuz Gölü flamingo cennetine dönüştü

Bakan Murat Kurum'da bu proje içerisinde 

Her yıl düzenli olarak temizliği ve bakımları yapılan Tuz Gölü'ndeki üreme kolonilerinin korunması halinde Kurum önderliğinde, özverili çalışma neticesinde çalışmaların hız kazanarak devam ettiği özellikle vurgulandı. Bunun yanı sıra Abdullah Uçan ise, hayvanların üreme, beslenme ve barınması için Tuz Gölü için farklı tekniklerinde kullanıldığını belirtti.

Geçtiğimiz senelerde Konya kanalı üzerinden Tuz Gölü'ne temiz su gelmesiyle tarımsal kullanım amaçlarından dolayı su kesintileri yaşanarak flamingoların ölümleri gerçekleşti. Yaşanan olumsuzluklar üzerine bu sene Tuz Gölü ve çevresi için ayrı çalışmaların yapılacağı belirlendi. 

Tuz Gölü flamingo cennetine dönüştü

Hacı Abdullah Uçan, oluşturulacak yeni planlamalar üzerine yaptığı açıklamada mevsim normalleri gereğince Flamingo yavrularının yuva yapacakların göl kenarlarında su birikintilerinin azaldığını bu nedenle hayvanların susuz kaldığını belirtti. Bu nedenle bakanlık tarafından acil müdahale edilerek su kaynaklarının çoğaltılması gerektiği bildirildi. 

Tuz Gölü flamingo cennetine dönüştü

Bakan Uçan, açıklaması 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan oluşturulacak olan yeni düzenlemeler dahilinde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildirmesi üzerine “Konya kanalından gelen suyun önünün sıcak mevsimlerde tarımsal amaçlı sulamalar için izinsiz bir şekilde kesilmemesi için Bakanlığımızca ilgili Bakanlıklar, Kurumlar ve Belediyelere gerekli uyarılar yapılmıştır. Ayrıca ekiplerimiz bölgede gerekli denetimleri aralıksız gerçekleştirmektedir. Bu yıl olumsuzluk yaşanmaması için Bakanlığımız tüm hizmet birimleriyle gerekli tedbirleri almıştır.” ifadelerini kullandı.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal