Ehliyet affı mı geliyor! Müjde bekleyen binlerce mağdur var! İşte tüm gelişmeler! Trafikte ehliyetini kaptıranlar bu habere bakın!

Gelen son dakika bilgilerine göre trafikte ehliyeti kaptıranlara sevindirici haber geldi. Ehliyet affının çıktığına dar haberlerin gündeme gelmesi üzerine vatandaşlar affın çıkıp çıkmadığını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ehliyet affına dair yaptığı açıklama sonrası meraklar arttı. 2022 ehliyet affı çıktı mı, ehliyet affından kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

26.07.2022-17:50 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-18:00) Ehliyet affı mı geliyor! Müjde bekleyen binlerce mağdur var! İşte tüm gelişmeler! Trafikte ehliyetini kaptıranlar bu habere bakın!

Çeşitli nedenlerden dolayı ehliyetine el konulan vatandaşların beklediği haber geldi. Son dönemlerde gündem de olan ehliyet affına ilişkin haberler gündemde yer alması üzerine ehliyet affının çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ehliyet affı için yaptığı konuşmalar umut ışığı oldu. Peki, ehliyet affı çıktı mı, ne zaman çıkacak? 

Ehliyet affı çıktı mı? 

Son dönemlerin gündemde olan haberlerinden ehliyet affı hakkında MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek Meclis'te yaptığı konuşmada bu konuya değindi. Şimşek, "1 milyona yakın insanımızın talebi, bir defaya mahsus, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olanlara ehliyet affı çıkarılması ve geçimlerini şoförlük yoluyla kazananların da evlerine helal rızık götürebilmeleridir" ifadelerini kullandı. 

Ehliyet affı mı geliyor?

Ehliyete el konulan durumlar 

Belli başlı trafik kurallarına uyulmaması halinde trafik polisleri tarafından işlemler başlatılmaktadır. Trafik kurallarına göre uyulmadığın sürücülere para cezası kesilir ya da ehliyetine el konulur. Ehliyete el konulmasının başlıca nedenleri:

- 100 ceza puanına ulaşmak

- Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak

- Uyuşturucu kullanmış olmak

- Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak.

- Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması

- Sağlık durumunun bozulması

- Hız sınırının aşılması

- Alkollü araç kullanmak

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal