TUSAŞ'tan heyecan veren açıklama: ANKA SİHA Kazakistan’da üretime geçecek!

TUSAŞ, geçtiğimiz yıl Kazakistan Engineering ile imzalamış olduğu İnsansız Hava Aracı’nın ihracatı anlaşmasına göre ANKA İnsansız Hava Aracı, Kazakistan’da işbirliği içinde üretilecek olup bakım ve onarım faaliyetleri için teknoloji transferi sağlanacak.

11.05.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-15:11) TUSAŞ'tan heyecan veren açıklama: ANKA SİHA Kazakistan’da üretime geçecek!

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in açıklamasında "ANKA’mız için yeni bir üretim üssüne imza atmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz." İfadelerine yer verdi.

Bakım ve onarım faaliyetleri için teknoloji transferi sağlanacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), geçtiğimiz yıl yaptığı anlaşmada ANKA İnsansız Hava Aracı’nın ihracatı için Kazakistan ile anlaşma imzalamıştı. TUSAŞ ile Kazakistan Engineering şirketi arasında imzalanan anlaşmaya göre ANKA İnsansız hava aracı, Kazakistan’da işbirliği içinde üretilecek olup bakım ve onarım faaliyetleri için teknoloji transferi sağlanacak. ANKA İnsansız Hava Aracı'nın Kazakistan'da üretilmesi için imzalanan ihracat anlaşması bu minvalde Türkiye dışında üretime geçecek. Kazakistan’da insan kaynağı yetiştirilmesi ve Kazakistan’ın İnsansız Hava Aracı üretiminin geliştirilmesi esas alınan önemli bir anlaşmaya imza atılmış oldu.

ANKA İHA

ANKA'mızın yurt dışında bu düzeyde rağbet görmesi bizleri gururlandırıyor

İmzalanan anlaşma üzerine açıklamalarda bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "ANKA'mız için yeni bir üretim üssüne imza atmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz ANKA'mızın yurt dışında bu düzeyde rağbet görmesi bizleri gururlandırıyor. Bölge coğrafyasının savunma ve havacılık endüstrisine katkı sağlayacak olan bu anlaşma sayesinde dost ve kardeş ülke Kazakistan ile ticari ve dostluk bağlarımızın daha da güçlenmesine katkı sağlayacağız. İş birliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal