Adana'da şaşırtmayan olay! Otomobili çaldı fakat nasıl çaldığını bilmiyor: O anlar kameralara yansıdı

Adana’da bir kişi, gece saatlerinde pişmaniye satarak geçimini sağlayan adamın arabasını çaldı. Güvenlik kameralarından tespit edilip yakalanan şüpheli, 'Bilinçsizce arabası çaldım. Bu olayı nasıl gerçekleştirdiğimi bilmiyorum' şeklinde konuştu. Adliyeye sevk edilen şüpheli serbest bırakıldı.

11.05.2022-11:27 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-11:33)

Gelen bilgiler doğrultusunda, olay, 9 Mayıs Pazartesi günü saat 04.00 sıralarında merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, şehirde pişmaniye satarak geçimini sağlayan Yalçın Akkaş (33), akşam işten döndükten sonra 55 LP 954 plakalı arabasını apartmanın otoparkına park edip, evine gitti.

Sabah işe gitmek için elinde pişmaniyelerle otoparka inen Akkaş, arabasını yerinde göremeyince hayaının şokuyla karşılaştı. Genç adam durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip şapkalı bir kişinin kapısı kilitli olmayan arabaya binip, düz kontak yaparak çalıştırdıktan sonra apartmandan ayrıldığı kayıtlara geçti.

Çaldığı arabanın deposunu doldurmuş

Zanlının, olay yerine yakın bir akaryakıt istasyonundan arabanın deposunu doldurduğunu da belirleyen ekipler, buradaki görüntülerden arabası çalan zanlının hırsızlık, kasten yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından 12 kaydı olan Ömer Özdemir (36) olduğunu belirledi. Özdemir, evine gerçekleştirilen baskınla gözaltına alınırken, evde yapılan aramada çaldığı araba ile araçtan söktüğü ses sitemi de ele geçirildi. Emniyete götürülen şüpheli Özdemir ifadesinde, “Olay günü sokakta yürürken arabası gördüm. Daha sonra duvardan atlayıp, bilinçsizce arabası çaldım. Akaryakıt aldıktan sonra bir müddet gezip, evime döndüm. Bu olayı nasıl gerçekleştirdiğimi bilmiyorum” şeklinde konuştu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ömer Özdemir adliyeye sevk edildi. Çaldığı araba ile ses sistemi ise sahibi Akkaş’a teslim edildi. Özdemir, Yalçın Akkaş’ın şikayetini geri çekmesi üstüne serbest bırakıldı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal