Sağlıkçılara ve kadınlara şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifi görüşümeye başlandı!

TBMM Genel Kurulu'nda, kadınlara ve sağlık çalışanlarına dair şiddeti engellemeyi hedefleyen, 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başladı.

11.05.2022-11:13 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-11:13) Sağlıkçılara ve kadınlara şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifi görüşümeye başlandı!

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç önderliğinde toplandı. Grup başkanvekilleri gündemle ilgili bazı yorumlarda bulundu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, elektrik fatura fiyatlarına dair yorumlar yaptı. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Dominik Cumhuriyeti'nden Haiti'ye yolculuk ederken silahlı gruplar tarafından kaçırılan içerisinde 8 Türk vatandaşının bulunduğu otobüstekilerin kurtarılmasına dair yapılan çalışmalarla alakalı bazı bilgiler verdi. Bülbül, Dışişleri Bakanlığı tarafından kriz masası oluşturulduğu ve vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu şeklinde bilgiler verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalarla ilgili bilgiler verdi. Akbaşoğlu, ev alma hususunda vatandaşlara 30 milyar lirayla destek verileceğini açıkladı. 

Konuşmalardan sonra, TBMM Genel Kurulu'nda, kadınlara ve sağlık çalışanlarına dair son zamanlarda artan şiddetin önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan, 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başladı.

sağlıkta şiddet

Ak Parti'li Akbaşoğlu'ndan “İstanbul Sözleşmesi” açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen kanun teklifi görüşmelerinde, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasını hukuki açılardan değerlendirdi. Akbaşoğlu, "Yürütme organının yetkisinde olan işlem, yürütme organı tarafından geri alınır. Daha önce, yürütme organı parlamenter sistemde Bakanlar Kurulu'ydu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde yürütme organı Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı kararıyla bunun sona erdirileceği açık hükümdür." şeklinde konuştu.

Temmuz ayında iyileştirici paketlerimizi toplumla paylaşacağız

Öte yandan Akbaşoğlu, vatandaşların alım gücünü yükseltmeye dair çalışmaları olduğunu belirtti. Alım gücünü vatandaşların daha uygun hale getirmek amacıyla tüm vatandaşların durumunu iyileştireceklerini belirten Akbaşoğlu, şöyle dedi:

"Bu manada, temmuz ayında bütün çalışanlarımızla ilgili, memur ve emeklilerimizle ilgili iyileştirici paketlerimizi ve düzenlemelerimizi toplumla paylaşacağımızı ve bu sıkıntıların alım gücünün artırılması suretiyle giderileceğini, bu konuyla ilgili her türlü kanuni düzenlemenin yapılacağını da ifade etmek isterim." 

TBMM Genel Kurulu'nda kadınlara ve sağlık çalışanlarına karşı artan şiddetin engellenmesi hedefiyle, 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, kaldığı yerden devam edilecek şekilde ara verildiği açıklandı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal