TUSAŞ PD170 Yerli Uçak Motoru Bayraktar TB3'te Kullanılacak

Türkiye'nin ilk milli insansız hava aracı motoru PD170, Baykar’ın AKINCI ve Bayraktar TB3 SİHA’larda kullanılacak.

30.10.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-14:14)

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) tarafından üretilen Türkiye'nin ilk milli havacılık motoru TEI-PD170’in teslim töreni bu yılın başlarında gerçekleşmişti. İnsansız hava araçları başta olmak üzere pek çok platformda kullanılacak olan milli tasarıma sahip yerli motorun Akıncı SİHA’larda kullanılacağı daha önce Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından açıklanmıştı.

BAYRAKTAR TB3’TE KULANILACAK

Geçtiğimiz günlerde, yüzde 93 yerlilikle üretilen Bayraktar TB2’de kullanılan bazı teçhizatların satışı Kanadalı şirketler tarafından askıya alınmıştı. SİHA’da kullanılan Wescam MX-15D kamera sistemi yerine yerli muadili ASELSAN CATS kullanılacak. Motor konusunda ise Selçuk Bayraktar’da heyecan verici bir paylaşım yapıldı.

Paylaşıma göre TUSAŞ’ın geliştirdiği milli tasarım ve yerli üretim uçak motoru, AKINCI’nın yanı sıra Bayraktar TB3 SİHA’larda da kullanılacak.

"TUSAŞ PD170 SINIFININ AÇIK ARA EN İYİSİ"

Selçuk Bayraktar, paylaştığı videoya yaptığı açıklamada “Dünyada bu sınıfta açık ara en yüksek performans değerlerine sahip uçak motoru.” olarak nitelendirdiği test görüntülerinin bir ay öncesi ait olduğunu söyleyerek prototip değil, seri üretim motoru olduğunun altını çizdi.  

İHA’ların yanı sıra yine TUSAŞ’ın geliştirdiği T70 Genel Maksat Helikopteri’nde de kullanılacak olan PD170 motoru, Türkiye’nin ilk yerli ve milli havacılık motoru olma özelliğini taşıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal