Apple Kendi Arama Motorunu Geliştiriyor

Apple ile Google arasındaki varsayılan arama motoru anlaşmasının tehlikeye girmesi Apple’ın kollarını sıvamasına ve kendi arama motorunu geliştirmesin hız kazandırdı.

30.10.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-09:26) Apple Kendi Arama Motorunu Geliştiriyor

Teknoloji devleri Apple ve Google arasındaki anlaşma geçtiğimiz günlerde ABD Adalet Bakanlığı tarafından rekabeti bozduğu gerekçesiyle hedef tahtasına konulmuştu. Anlaşmaya göre Google, varsayılan arama motoru olabilmek için Apple’a 10-12 milyar dolar arasında bir para ödüyor. Bu miktar Apple’ın yıllık gelirinin önemli bir kısmını oluşturuyor.

GOOGLE PAZARIN YÜZDE 92'SİNİ KONTROL EDİYOR

İki tarafa kazanç sağlayan sağlayan bu anlaşma, Google’ın arama motoru pazarında yüzde 92’lik bir pay almasına ve başka hiçbir rakibi barındırmamasına sebep oluyor. Anlaşmanın iptalinin gündeme gelmesi ile Apple tarafında da kollar sıvanmaya başladı.

İddialara göre Apple kendi arama motorunu geliştirmeye hız vermeye başladı. iOS 14’ün ana ekran aramasında Apple, halihazırda Google’ı kullanmadan doğrudan web sitelerine bağlanabiliyor. Apple’ın geliştirdiği arama motorunu ne zaman resmi olarak açıklayacağı bilinmiyor ancak duyurulduğu zaman arama motoru pazarında ve dolayısıyla teknoloji dünyasında büyük değişiklikler olacağı kesin.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal