Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor! Veri iletim hızı ve kapasitesi 15 kat artacak

Geçtiğimiz yılın sonunda uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusu, bugün hizmete alınıyor. Veri iletim hızı ve kapasitesi 15 kat artacak ve internet altyapısı genişleyecek. İşte haberin detayları...

14.06.2022-14:15 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-14:42)

Türkiye'nin yeni uydusu Türksat 5B'nin performans ve yörünge testleri başarılı bir şekilde tamamlandı. 19 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan uydunun hizmete alınması için geri sayım başladı. 


Veri iletim hızı ve kapasitesi 15 kat artacak

Türksat 5B uydusu; Orta Doğu’nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Nijerya, Güney Afrika ile yakın komşu ülkelerini de arasında bulundurarak geniş çaplı bir kapsama alanında hizmet verecek. 

Türksat 5B'nin devreye girmesiyle birlikte veri iletim hızı ve kapasitesinin 15 kattan fazla artacağını bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin, "Bu sayede internet erişiminin kısıtlı olduğu bölgelere kara, deniz ve hava taşıtları da dahil olmak üzere kapsama alanındaki kullanıcılara geniş bant uydu internet hizmeti verilebilecek" açıklamasını yapmıştı. 

Öte yandan yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın üretim ve entegrasyon faaliyetleri de sürmeye devam ediyor. Türksat 6A tamamlandığında ise Türkiye, dünyada kendi haberleşme uydusunu üretebilen 10 ülke arasında olacak.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal