TURKOVAC'in Faz-3 Çalışmalarında Gönüllüler Aşılanıyor

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşının adını açıklamıştı. Onun ardından gönüllüler aşılanıyor.

24.06.2021-15:58 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-15:58) TURKOVAC'in Faz-3 Çalışmalarında Gönüllüler Aşılanıyor

Geçtiğimiz günlerde yerli koronavirüs aşısının Faz-3 çalışması dahilinde gönüllülerle yürütülen aşılama programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın online katılımı ile Ankara Şehir Hastanesi'nde başlamıştı.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşının ismini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde  Erdoğan'ın ismini açıkladığı yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC'ın Faz-3 çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsam dahilinde Ankara Şehir Hastanesi'nde gönüllüler aşılanıyor. TURKOVAC gönüllüsü Bahri Çopur, ''Bizim bilim insanlarımıza güveniyorum, sonucun da mükemmel olacağına eminim'' dedi.

YERLİ AŞININ ADI 'TUKOVAC' OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde katıldığı video konferansta aşının adının 'TURKOVAC' olduğu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Aşı halihazırda en ileri düzeye ulaşmış çalışmadır. Bilim insanlarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Diğer çalışmaların da en kısa sürede neticelenmesini diliyorum.'' demişti.

KİMLER GÖNÜLLÜ OLABİLİYOR

Yerli aşı TURKOVAC'ta Faz3 çalışması için gönüllüler, 18-55 yaş aralığında olması gerekiyor ve koronavirüs geçirmemiş, PCR testi pozitif olmayan, daha önce koronavirüs aşısı yaptırmamış, ayrıca bilgisayarlı tomografisi (BT) testi veya antikoru pozitif olmayan kişiler arasından seçilmektedir. Bu bağlamda bağışıklık sistemini etkileyen kronik hastalıklardan, Kutanöz Lupus Eritematozus, otoimmün hastalıklar, romatoid artrit, Guillain-Barre Sendromu, Sjögren Sendromu, Glomerülonefrit, Haşimato hastalığı, HIV ve dev hücreli arterit hastalıklarını taşıyanlar da çalışma dışında bırakıldı.

Belirlenen bu koşulları sağlayan gönüllüler, e-Nabız sistemi üzerinden başvurularını yapılabilmektedir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ''Faz-3 çalışması 40 bin 800 kişi üzerinde yapılacak. Plasebo yerine kıyaslamalı olarak Sinovac'la birlikte yapılıyor olacak. Bununla ilgili izinler alındı ve zaten o çerçevede etik kurul onayını vermiş oldu. Ayrıca Macaristan, Azerbaycan, Kırgızistan'da da Faz-3 çalışması yapılmış olacak. Biz ilave birkaç ülkeyi daha çalışmaya katmaya çalışıyoruz, görüşmeler devam ediyor'' ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal